Gemeente Bodegraven

Verkeersexamen basisscholen Bodegraven dit jaar 245 deelnemers

Uitreiking diploma verkeersex (8)_web.JPG

Ook dit jaar was er veel belangstelling voor het praktijkexamen. Op donderdag 14 mei zijn de examens gehouden voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Bodegraven. Aan de examens deden 245 leerlingen deel. De winnende groep mocht de dag erna - op 15 mei - hun diploma in ontvangst nemen op het politiebureau. De overige scholen kregen hun diploma's afgeleverd bij school door Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Bijna alle leerlingen zijn geslaagd voor het examen. Babette Droogh uit groep 7B van de Willibrord school was de allerbeste met geen enkele fout in het theoretische en het praktijkexamen. Babette werd samen met haar klasgenootjes door een politieauto opgehaald en naar het politiebureau gebracht. Daar kreeg zij haar geweldige score te horen en ook dat haar groep de beste was van alle scholen die in Bodegraven hebben meegedaan.

Babette kreeg uit handen van wethouder Goudbeek van verkeer een speciale USB stick van VVN. Babette nam ook de beker voor haar klas in ontvangst. Groep 7B van de Willibrord school maakte gemiddeld 4,5 fout tijdens het theoretische en praktisch examen.

In totaal deden 11 groepen mee aan het verkeersexamen. Groep 8 van de Willibrord is tweede geworden en de Verhoeff Rollmanschool werd derde. Als extra service werden de fietsen van de leerlingen door medewerkers van de politie gecontroleerd. Van de 244 gecontroleerde fietsen zijn 2 fietsen afgekeurd. Aan 9 kinderen is een brief meegegeven voor hun ouders en hierin staat op welke punten de fiets verbeterd moeten worden.

De verkeersexamens worden elk jaar georganiseerd door de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de gemeente Bodegraven en de politie team Reeuwijk-Bodegraven. Het theoretisch verkeersexamen werd al op 16 april afgelegd.