UMC Utrecht


Drie UMC'ers KNAW-lid

Drie hoogleraren van het UMC Utrecht zijn benoemd tot lid van de KNAW; prof.dr. ir. Brunekreef, prof.dr. Grobbee en prof.dr. Kahn. De KNAW kiest jaarlijks nieuwe leden aan de hand van aanbevelingen uit de wetenschappelijke gemeenschap. De verkiezing gebeurt op grond van hun wetenschappelijke prestaties. In totaal heeft de KNAW achtentwintig nieuwe leden gekozen.

De in totaal ruim tweehonderd KNAW-leden zijn vooraanstaande wetenschappers, werkzaam op alle terreinen van het wetenschappelijk onderzoek. De KNAW adviseert de regering over ontwikkelingen in de wetenschap, bevordert de nationale en internationale samenwerking op wetenschappelijk gebied en is actief bij de kwaliteitsbeoordeling van wetenschappelijk onderzoek.

Brunekreef
Prof. dr. ir. Bert Brunekreef is gespecialiseerd in luchtvervuiling en milieu en gezondheid. Aan de Universiteit Utrecht zette hij in 2005 het Institute for Risk Assessment Sciences op, waarvan hij zelf directeur is. Binnen het UMC Utrecht is Brunekreef werkzaam bij de Klinische Epidemiologie en is hij verbonden aan de faculteit Diergeneeskunde van de UU.

Grobbee
Prof. Dr. Rick E. Grobbee is hoogleraar klinische epidemiologie aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht, waar hij tevens voorzitter is van de divisie van het Julius Centrum voor
Gezondheidswetenschappen.
Hij is lid van de raad van bestuur van Julius Gezondheidscentra Leidsche Rijn en de Academic Alliance for Clinical Trials.

Kahn
Prof.dr. Kahn is sinds 1993 hoogleraar klinische en biologische psychiatrie aan de Universiteit Utrecht en hoofd van de afdeling psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de opleiding van de arts-assistenten psychiatrie.

Twee andere hoogleraren van het UMC Utrecht, prof.dr. Hans Bos en prof.dr. Hans Clevers, zijn al lid van het KNAW.

maandag 18 mei 2009