Ministerie van Buitenlandse Zaken

Koenders betrokken bij VN-commissie

18 mei 2009 | De Stiglitz commissie, een commissie van experts, onder leiding van Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz, vergaderde gisteren en vandaag in Den Haag.

Deze VN-Commissie buigt zich over de economische en financiële crisis en de gevolgen daarvan voor ontwikkelingslanden. Het zijn juist de armste landen waar de gevolgen van de crisis groot zijn. Minister Koenders tijdens het Stiglitz diner in het Johan de Witthuis in Den Haag, foto: Cynthia Boll
Minister Koenders bij het Stiglitz diner in het Johan de Witthuis te Den Haag, foto Cynthia Boll

Minister Koenders is op verzoek van de VN nauw betrokken bij de Commissie. Koenders nodigde Stiglitz uit in Den Haag te komen vergaderen, waarbij ook andere Europese vertegenwoordigers aanwezig waren.

De commissie bereidt een conferentie voor van 1 tot 3 juni in New York. Minister Koenders is actief betrokken bij deze voorbereidingen en zal deelnemen aan de conferentie in New York.

Doel van deze conferentie is het identificeren van korte- en lange termijn maatregelen die genomen moeten worden om de impact van de crisis te minimaliseren, met name voor de meest kwetsbare groepen in de minst ontwikkelde landen. Daarnaast zal er gesproken worden over de hervorming van de internationale financiële architectuur, waarbij alle VN-lidstaten, dus ook de ontwikkelingslanden betrokken zijn.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Gerelateerde dossiers

* Verenigde Naties