Provincie Noord-Holland

Datum

18-5-2009

Onderwerp

Handhaafactie provincie Noord-Holland op zaterdag

Carla van Twuijver

31 Bedrijven werden zaterdag verrast door inspecteurs van de provincie Noord-Holland. De provincie hield op zaterdag een hit and run handhaafactie. Verschillende bedrijven zijn gecontroleerd op o.a. het naleven van milieuregels. De actie heeft 10 overtredingen opgeleverd.

De provincie geeft vergunningen af aan bedrijven voor het uitvoeren van werkzaamheden. Met de vergunning is men wel gebonden aan bepaalde regels, bijvoorbeeld milieuregels. De provincie vindt het belangrijk dat de regels nageleefd worden en ziet er dan ook op toe dat dit gebeurd. Ook in het weekend.

Zeven inspecteurs van de provincie Noord-Holland waren betrokken bij de zogenaamde hit and run actie. Daarbij werden de bedrijven niet diepgaand gecontroleerd, maar op een paar aspecten zoals opslag en acceptatie van goederen. Diverse bedrijven die zich met afvalverwerking bezig houden (waaronder gemeentewerven, gevaarlijke stoffen inzamelingsbedrijven en sorteerbedrijven) zijn bezocht. De bedrijven waren verrast, maar reageerden over het algemeen positief. Er waren aanwijzingen dat bedrijven zich in het weekend minder aan de regels zouden houden. Met deze actie is gebleken dat dat niet het geval is.

De actie heeft 10 overtredingen opgeleverd, waarvan 5 keer een proces verbaal opgemaakt is. Meestal had dat te maken met op onjuiste wijze opgeslagen goederen.