Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: geen 2-onder-1-kap huizen voor asielzoekers - Kamervragen maandag 18 mei 2009

De gemeente Winschoten heeft aangegeven vijftig 2 onder 1 kap woningen te bouwen voor de opvang van asielzoekers.

PVV- Kamerlid Sietse Fritsma vindt het van den zotte dat asielzoekers luxere huizen krijgen dan waar de meeste Nederlanders in wonen. Hij stelt daarom de volgende schriftelijke vragen aan de staatssecretaris van Justitie:

Vragen van het lid Fritsma (PVV) aan de staatssecretaris van Justitie over het aanbieden van 2 onder 1 kap woningen aan asielzoekers *


1.)
Is het waar dat de gemeente Winschoten 50 twee onder één kap woningen neer wil zetten voor asielzoekers? Zo ja:


2.)
Deelt u de mening dat het van den zotte is dat asielzoekers veel luxere woningen krijgen dan de meeste Nederlanders? Zo neen, waarom niet?


3.)
Realiseert u zich dat het aanbieden van deze luxe woningen aan asielzoekers niet zal helpen om de veel te grote asielinstroom in te dammen?


4.)
Hoe is het mogelijk dat een gemeente in tijden van economische crises en massa- ontslagen met geld kan smijten om grote huizen voor asielzoekers te bouwen?


5.)
Bent u bereid om de beoogde bouw van de twee- onder één kap woningen voor asielzoekers tegen te gaan? Zo neen, waarom niet?


6.)
Bent u bereid om de asielinstroom in te dammen zodat asielzoekerscentra gesloten in plaats van gebouwd worden? Zo neen, waarom niet?


*
http://www.spitsnieuws.nl/archives/provinciaal/2009/05/asiel_2_kap.htm l