Dienstenbond CNV

Nieuws

18 mei 2009

Würth reorganiseert zonder overleg

Na het overleg met de directie bent u door CNV Dienstenbond op de hoogte gebracht van de resultaten van het overleg. Inmiddels heeft Würth een aantal stappen ondernomen waarvan het nodig is dat wij u informeren.

Laatste overleg

Regelmatig voeren wij gesprekken met uw directie over de situatie bij Würth. Hierover heeft CNV Dienstenbond een gezamenlijke info verstuurd aan haar leden. Tijdens dit overleg is gesproken over deeltijd-WW. CNV Dienstenbond en ook de andere vakbonden hebben toen Würth geadviseerd alvorens de keuze te maken tussen deeltijd-WW (met alle voor- en nadelen) of een reorganisatie, de organisatie in zijn totaliteit kritisch door te lichten. Wij waren, en zijn nog steeds van mening dat een grondig onderzoek de basis moest zijn voor welke beslissing dan ook. Inmiddels heeft CNV Dienstenbond begrepen dat het managementteam van Würth heeft besloten om te reorganiseren en dat al aan een aantal mensen ontslag is aangezegd. Dit zonder hierover CNV Dienstenbond te informeren.

Mocht u tot deze groep behoren dan verzoeken wij u vriendelijk direct contact op te nemen met uw regiokantoor van CNV Dienstenbond, zodat u vanuit de regiokantoren door een jurist kunt worden bijgestaan.

Telefoonnummers regiokantoren:
Kantoor Apeldoorn 055-5772640
Kantoor Drachten 0512-583440
Kantoor Eindhoven 040-2116674
Kantoor Hilversum 035-6460580
Kantoor Rotterdam 010-2651111

Verrekening ziektekostenpremie
Inmiddels ontving CNV Dienstenbond ook een brief van de directie m.b.t. het verrekenen van de ziektekostenpremie met vakantiedagen. Deze regeling is ingevoerd in 2006 vanwege de gemiste arbeidsduurverkorting in de Binnendienst en is geldig tot en met 2010. De directie wil dat dit vanaf 1 januari 2010 niet meer mogelijk wordt, omdat het in de huidige financiële situatie niet meer draagbaar is. U als lid heeft hierover het laatste woord.

Belang lidmaatschap CNV Dienstenbond
Afspraken maken met werkgevers over arbeidsvoorwaarden, cao's en sociale plannen kan alleen met steun van de leden. Die steun is hard nodig! U bent lid van CNV Dienstenbond, uw collega wellicht nog niet. Maak daarom uw collega attent op de voordelen van lidmaatschap van CNV Dienstenbond. Zeker in tijden van economische recessie is rechtsbijstand op het gebied van werk en inkomen geen overbodige luxe.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Kitty Huntjens. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2116674 of via e-mail
k.huntjens@remove-this.cnvdibo.nl.