NEN


Ventilatie bestaande bouw

maandag 18 mei 2009, 14:34

De producenten en adviseurs verenigd in PubliVent, gaan vier lezingen houden over het thema `ventilatiesystemen in de bestaande bouw'. Hiermee willen de initiatiefnemers kennis overdragen die nodig is voor het ontwerpen en uitvoeren van kwalitatief goede ventilatiesystemen voor de bestaande bouw. Want juist in de bestaande woningbouw en utiliteit laat de kwaliteit van het binnenklimaat vaak te wensen over. Zo heeft TNO onder meer uitgebreid onderzoek gedaan naar de luchtkwaliteit in scholen. Die bleek niet best te zijn.

PubliVent is een samenwerkingsverband tussen TNO Bouw en Ondergrond, adviesbureau Cauberg Huygen RI, Bergschenhoek Luchtcomfort en Alusta Natuurlijke Ventilatietechniek.

Wat wordt er besproken tijden de bijeenkomsten? Tijdens de vier bijeenkomsten in de maanden juni, september en oktober wordt onder voorzitterschap van professor Hans Cauberg uitgebreid gesproken over de juiste systeemkeuze en een goed ontwerp. Maar ook de praktische kant van de systemen, zoals het correct installeren en onderhouden in de praktijk, komt aan bod. En als de actualiteit daartoe aanleiding geeft, informeren de sprekers de aanwezigen tijdens de bijeenkomsten ook over andere vraagstukken in de ventilatie-industrie.

De lezingen zijn op 3 juni in Rotterdam, op 24 juni in Amersfoort, op 24 september in Zwolle en op 8 oktober in Eindhoven, telkens van 14.00 tot 17.00 uur. Het programma is alle dagen gelijk.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.publivent.nl.