Ministerie van Verkeer en Waterstaat


1 1

> Retouradres: Postbus 20901, 2500 EX Den Haag
De voorzitter van de Tweede Kamer Plesmanweg 1-6 der Staten-Generaal 2597 JG Den Haag Binnenhof 4 Postbus 20901 2500 EX Den Haag 2513 AA DEN HAAG T 070 351 61 71 F 070 351 78 95

Contactpersoon
---
T -

Ons kenmerk VenW/DGMo/2009-2609

Uw kenmerk Datum 18 mei 2009 -

Onderwerp Noord-Zuidlijn Bijlage(n)
---

Geachte voorzitter,

Zoals toegezegd in het overleg met Uw Kamer op 11 maart 2009 beantwoord ik bij deze de vraag van het kamerlid Koopmans over de raakvlakken van het project Noord-Zuidlijn met andere projecten waar VenW bij betrokken is en over de afspraken over projecten die mede afhankelijk zijn van de realisering van de Noord-Zuidlijn.

Er zijn geen subsidiebeschikkingen afgegeven voor projecten, die afhankelijk zijn van de realisatie van de Noord-Zuidlijn. Er is wel een raakvlak met het in de regio in voorbereiding zijnde project Ombouw Amstelveenlijn, zowel waar het de technische inrichting van infrastructuur alsook daar waar het de passagiersaantallen betreft. Voor dit project zijn nog geen aanvragen voor opname in het MIRT of voor het verstrekken van subsidie ingediend. Er zijn dan ook nog geen afspraken gemaakt.

Zoals ik heb aangegeven in het overleg, zal ik een eventuele subsidie aan dit project bezien in samenhang met de Noord-Zuidlijn. Dat betekent, dat ik over een eventuele subsidie in ieder geval geen beslissing zal nemen vooruitlopend op de adviezen van de Commissie Veerman en de beslissingen die de stadsregio en de gemeente op basis daarvan zullen nemen.

Daarnaast is er een zekere samenhang met het project Zuidas, maar niet in die mate dat het slagen van het project Zuidas afhankelijk is van het al dan niet realiseren van de Noord-Zuidlijn of omgekeerd.

Hoogachtend,

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

J.C. Huizinga-Heringa
a
agina 1 van 1
---