Maddie - de waarheid achter de leugen wel degelijk verkrijgbaar

18/05/2009 17:03

FMB Uitgevers

In tegenstelling tot de berichtgeving in de Nederlandse pers op 17 mei, die meldt dat de ouders van Maddie publicatie van het boek willen tegenhouden, is het boek Maddie, de waarheid achter de leugen sinds begin mei verkrijgbaar in de boekhandel. Op 16 mei jl. hebben de ouders van Maddie Amaral aangeklaagd om verdere publicatie van het boek en de uitzending van de documentaire te voorkomen. Volgens Gerry en Kate McCann is de stem van Amaral inmiddels veel te vaak te horen in de media, waardoor de zoektocht naar het meisje in gevaar zou komen.

Maddie, de waarheid achter de leugen is vorige week met stip binnengekomen in de Bestseller top 60. De Portugese Goncalo Amaral was als hoofdinspecteur nauwbetrokken bij de zaak Madeleine McCann. De Britse en Portugese politie draaiden overuren om de zaak op te lossen, maar tot op heden zonder resultaat. Gon(cc)alo Amaral doet in zijn boek een aantal controversiële uitspraken.

Maddie biedt een directe kijk op de zaak, die bijna twee jaar na dato nog altijd sterke emoties en geschokte reacties oproept.

Amaral heeft twee weken geleden, tijdens een bezoek aan ons land, de Nederlandse en Vlaamse pers te woord gestaan.

Martine Koelemeijer uitgever TM Trademark: 'Na het lezen van Maddie en na mijn ontmoeting met Amaral, laat het me niet los dat er zoveel vermeende "bewijzen" zijn van Amarals kant, die nooit eerder zijn onderzocht. Dat de zaak McCann-Amaral nu voor de rechter komt is goed. Als de ouders onschuldig zijn, kunnen ze nu de verdenking van Amaral afwentelen. En mochten ze het niet zijn, dan moet de waarheid boven tafel komen.'

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl