Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Gemeenteraad beslist in september over inzameling plastic verpakkingsafval

Afbeelding bij afbeelding
De gemeenteraad beslist op 15 september van dit jaar over de manier waarop in Berkelland plastic verpakkingsafval wordt ingezameld. De gescheiden inzameling van dit afval is vanaf 1 januari 2010 verplicht.

Vergoeding uit Afvalfonds

Alle gemeenten moeten vanaf begin volgend jaar plastic verpakkingsafval gescheiden inzamelen. De gemeenten krijgen hiervoor een vergoeding uit het Afvalfonds. Het geld in dit fonds komt van de verpakkingenbelasting.

Voorlichtingscampagne

De laatste maanden wordt er in Nederland een voorlichtingscampagne gehouden over de inzameling van plastic. Her en der waren de posters met het oranje figuurtje, de Plastic Hero, te zien. Door die voorlichtingscampagne lijkt het of alle gemeenten al plastic verpakkingsafval inzamelen of dat op korte termijn gaan doen. Veel gemeenten moeten echter nog beslissen hoe ze gaan inzamelen.

Zo laag mogelijke kosten

Het ministerie van VROM, de gemeenten en het bedrijfsleven hebben jarenlang onderhandeld over de vergoedingen die gemeenten krijgen voor de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval. De definitieve vergoedingsregeling is sinds kort bekend. Veel gemeenten hebben met het maken van plannen gewacht tot er duidelijkheid is over de vergoedingen. Ook Berkelland heeft hierop gewacht. Nu al is duidelijk dat de vergoedingen niet altijd de kosten dekken. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de manier waarop onze gemeente plastic verpakkingsafval gaat inzamelen. De bedoeling is om zoveel mogelijk in te zamelen tegen zo laag mogelijke kosten.

Voordat er in de gemeente Berkelland plastic afval wordt ingezameld, wordt daar in BerkelBericht uitgebreid aandacht aan besteed.

Trefwoorden Afval, Inzameling
Mutatiedatum 18/05/2009