Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Grote belangstelling voor eerste cultureel café


Hans Keuper in gesprek met Rita Rikhof, coördinator van `Kunstwijs'.

Zo'n honderd mensen, vrijwel allemaal bestuursafgevaardigden van Berkellandse amateurkunstorganisaties, hebben op 13 mei in zaal Prinsen in Haarlo het eerste cultureel café bijgewoond. De belangstelling was groot. De bijeenkomst voor de culturele verenigingen werd gehouden nadat de gemeenteraad de cultuurvisie vaststelde waarin staat dat er twee keer per jaar een cultureel café in Berkelland moet worden georganiseerd.

Voorspoedige ontwikkeling

Tijdens deze avond, die op onderhoudende wijze werd gepresenteerd door Hans Keuper, kwamen zaken aan de orde als de voorspoedige ontwikkeling van het cultuuronderwijs op de basisscholen in onze gemeente. Rita Rikhof, coördinator van `Kunstwijs' de instelling die de cultuureducatie op de basisscholen helpt bevorderen, vertelde over haar ervaringen. Ook was er aandacht voor het servicepunt amateurkunst.

Servicepunt

Coördinator Harry ten Brinke vertelde hoe het servicepunt door de provincie Gelderland als pilot is opgestart in Winterswijk en zich verder uitbreidde via Aalten en Oost-Gelre. Eind dit jaar is Berkelland aan de beurt om van de inzet van dit Servicepunt de vruchten te plukken.

Trefwoorden Cultuur
Mutatiedatum 18/05/2009