Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Accountant keurt Jaarrekening 2008 goed

Eerder vertelden we al dat de jaarrekening 2008 een overschot van bijna 1,8 miljoen euro liet zien. Nu is deze ook goedgekeurd door de accountant. Sinds 2004 moet de accountant niet alleen `de getrouwheid', maar ook `de rechtmatigheid' toetsen. Veel gemeenten lukte het niet goedkeuring voor de rechtmatigheid te krijgen. In Berkelland is dat nu wel gebeurd.

Getrouwheid en rechtmatigheid

Bij `getrouwheid' gaat het erom dat de cijfers (`met alle bonnetjes er bij') in orde zijn. Bij `rechtmatigheid' moeten de juiste procedures zijn gevolgd. Het gaat dan vooral om het aankoopbeleid. Er zijn tegenwoordig strikte regels voor de manier waarop je (Europese) bedrijven moet uitnodigen om mee te dingen naar bepaalde opdrachten. De accountant heeft de manier waarop wij dit nu hebben gedaan voldoende in orde bevonden.

Behandeling en verkrijgbaarheid jaarrekening

De gemeenteraad behandelt de jaarrekening vandaag, op dinsdag 19 mei. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis in Borculo en begint om 19.30 uur. De jaarrekening kan door iedereen worden ingezien in de Gemeentewinkel in Borculo en in de Servicepunten in Eibergen, Neede en Ruurlo. Een exemplaar van het jaarverslag (inclusief jaarrekening) kost 80,25 euro. De jaarrekening is te lezen via onze website: www.gemeenteberkelland.nl, onder Bestuursinformatie, gemeenteraad, vergaderingen.

Trefwoorden begroting
Mutatiedatum 18/05/2009