Artis

Amsterdam, 18 mei 2009

Persbericht

18 mei 2009: Bijzondere geluiden in Artis tijdens de ZOOmeravonden Optredens van o.a. Johan, Ellen ten Damme, Lucky Fonz III en Spinvis

In de maanden juni, juli en augustus is Artis weer elke zaterdagavond tot zonsondergang geopend. Naast de gebruikelijke Artis ZOOmeravondingrediƫnten als rondleidingen, speciale praatjes van dierverzorgers en theatervoorstellingen is er dit jaar iets nieuws. Elke ZOOmeravond is er nu een concert in het prieeltje bij de flamingo's, waarvan de klanken zich zullen mengen met het gebrul, gekwetter en gezang van de dieren in Artis. Alle artiesten spelen, zoals het hoort op een ZOOmeravond, in een intieme - vaak (semi-) akoestische - setting. Zaterdag 6 juni worden de ZOOmeravonden geopend door de band Johan. In totaal zijn er 13 ZOOmeravonden met optredens van o.a. Ellen ten Damme, Lucky Fonz III, Speelman & Speelman, Storybox en natuurlijk Go Back to the Zoo. Op zaterdag 29 augustus worden de ZOOmeravonden afgesloten met een uniek concert van Spinvis. In het Artis Planetarium zal hij zijn muziek combineren met bewegende beelden geprojecteerd op de enorme koepel.

Naast de speciale optredens is er nog veel meer te doen tijdens de ZOOmeravonden. Unieke kijkjes achter de schermen, speciale praatjes van dierverzorgers, theatervoorstellingen, avondrondleidingen, verhalenvertellers en live Planetariumvoorstellingen. De kinderen kunnen knuffelen met kleine dieren, luisteren naar de Voorleesfee, genieten van het kindertheater en natuurlijk kunnen zij zich laten schminken.

Artis is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur, maar tijdens de ZOOmeravonden op zaterdag in juni, juli en augustus tot zonsondergang. De ZOOmeravondprogrammering begint om 18.00 uur. Toegangsprijzen: kinderen 3 t/m 9 jaar EUR15,- volwassenen EUR18,50 en 65+ EUR17,00, Artis-leden gratis. Op zaterdag 29 augustus om 19.00 en 20.30 uur treedt Spinvis op in het Artis Planetarium. De capaciteit van de zaal is beperkt tot 250 plaatsen per optreden. Kaarten zijn beschikbaar voor zowel leden als niet-leden en verkrijgbaar aan de kassa van Artis. Artis-leden kunnen een kaart bemachtigen op vertoon van hun lidmaatschapskaart. Maximaal 1 toegangskaart per lid.

Meer informatie over de ZOOmeravonden en het complete programma op www.artis.nl.

ZOOmeravond muziekagenda
Zaterdag 6 juni: Johan
Zaterdag 13 juni: Ellen ten Damme Zaterdag
20 juni: Go Back to the Zoo Zaterdag 27 juni: Storybox Zaterdag 4 juli: Speelman & Speelman
Zaterdag 11 juli: El Pino & the Volunteers
Zaterdag 18 juli: Lee Mason
Zaterdag 25 juli: Robin Block
Zaterdag 1 augustus: Lucky Fonz III
Zaterdag 8 augustus: Anne Soldaat
Zaterdag 15 augustus: Mist Zaterdag 22 augustus: Arabian Night Zaterdag 29 augustus: Spinvis