Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 21 april 2009

Musici Nederlands Philharmonisch Orkest componeren met jongeren

NedPhO GO! en het Concertgebouw organiseren dit seizoen gezamenlijk het project Componeren met jongeren: een serie workshops door een workshopleider en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) waarbij leerlingen uit het voortgezet onderwijs worden begeleid in het maken van een eigen groepscompositie.

In maart was het College Hageveld uit Heemstede in het Concertgebouw op bezoek. Zij maakten een schitterende compositie naar aanleiding van Verklärte Nacht van Schönberg. 's Avonds voerden zij deze compositie uit voor een bomvolle Spiegelzaal waarna de jongeren het concert van het NedPhO in de Grote Zaal bijwoonden.

Dit seizoen zullen er nog twee workshops Componeren met jongeren plaatsvinden. Op maandag 18 en dinsdag 19 mei 2009 van 14.00 tot 18.00 coachen musici van het NedPhO jongeren in het Concertgebouw. Voorafgaand aan de concerten van het Nederlands Philharmonisch Orkest worden de composities in de Spiegelzaal voor publiek ten gehore gebracht. Vanaf 19.35 uur bent u van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.


Informatie voor de redacties: Anne Christin Erbe, tel 020-521 75 53, e-mail ace@nedpho.nl