Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BIJ PSYCHIATER SIGMUND OP CONSULT IN HET NEDERLANDS STRIPMUSEUM GRONINGEN

Hilarische therapie maakt deel uit van tentoonstelling 'Nederland volgens Sigmund'

Groningen, dinsdag 28 april 2009 - Psychiater Sigmund, bekend uit de dagelijkse strip in de Volkskrant van Peter de Wit, houdt vanaf maandag 18 mei dagelijks consult in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Fans van de strip kunnen in de tentoonstelling 'Nederland volgens Sigmund' onder meer binnenwandelen in zijn behandelkamer. Daar worden zij door de zielenknijper ondervraagd en krijgen zij uiteindelijk zelfs een persoonlijk consult.

Als op maandag 18 mei de tentoonstelling 'Nederland volgens Sigmund - de stand van onze mores en sores' opent in Het Nederlands Stripmuseum Groningen, kunnen bezoekers ook op consult bij de eenogige psychiater. Sigmund stelt in zijn eigen behandelkamer een aantal persoonlijke vragen. In reactie op de antwoorden van de 'cliënt' past de zielenknijper zijn vragen aan waardoor elke bezoeker een eigen behandeling krijgt. Na een aantal antwoorden stelt Sigmund een diagnose over dit specifieke geval. Andere bezoekers kunnen meekijken met deze hilarische therapie waar een psychologische test achter zit.

'Nederland volgens Sigmund'
De nieuwe tentoonstelling 'Nederland volgens Sigmund' wordt thematisch gepresenteerd rondom tien hoofdthema's zoals relaties, gezin en nieuwe Nederlanders. De expositie blijft in Het Nederlands Stripmuseum Groningen (Westerhaven 71, Groningen, www.stripmuseum) tot en met 27 september 2009. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Achmea.
---



Ingezonden persbericht