Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Wiertz Personeelsdiensten betwijfelt cijfers inzake stijgende werkloosheid -paniekvoetbal niet nodig, er zijn volop tekenen van herstel -

Kerkrade, 17 mei 2009. Uitzendorganisatie Wiertz Personeelsdiensten heeft met verbazing kennis genomen van de nieuwste voorspellingen van Etil inzake de ontwikkeling van de werkgelegenheid voor de provincie Limburg. Telt Limburg op dit moment bijna 40.000 werklozen, rekenmeester Etil vreest dat de teller volgend jaar op 70.000 werklozen staat. Alleen al de komende zes maanden zouden 15.000 mensen hun baan verliezen. In 2010 komt daar dan nog eens grofweg eenzelfde aantal bij. "Deze voorspellingen zijn dus absoluut onjuist" zo meent algemeen directeur Harm Wiertz. De organisatie ziet momenteel in Limburg, Brabant en Gelderland de eerste tekenen van economisch herstel zichtbaar worden. "De uitzendbranche zit helemaal vooraan in de economische beweging" zo vervolgd Wiertz. "Dit betekent dat we de eerste klappen krijgen wanneer er mensen ontslagen worden, maar ook dat we het als eerste merken als de economie weer aantrekt". Het afgelopen jaar noteerde de uitzendorganisatie nog een groei van 10%. Over de hele lijn daalde de branche toen echter ook al met 9%, een daling die begon in april 2008 toen de eerste barsten in de economie zichtbaar werden. "Wij konden echter groeien door nieuwe kantoren te openen en vooral door ons werk goed te doen" aldus Wiertz. "Het eerste kwartaal van 2009 was ook voor onze organisatie moeilijk. Dat valt niet te ontkennen. Opdrachten vielen stil waardoor we niet alle uitzendkrachten aan het werk konden houden". Vanaf april ziet de uitzendorganisatie de vraag naar personeel echter weer duidelijk toenemen. Dit wijst er op dat de ergste problemen achter de rug zijn en werkgevers nu weer langzaam op stoom gaan komen. Harm Wiertz: "Het lijkt er sterk op dat de voorspellingen van Etil achter de feiten aanlopen en gebaseerd zijn op een onderzoek dat onder werkgevers gedaan is in het vierde kwartaal van 2008 of het eerste kwartaal van 2009. Logisch dat iedereen toen somber was. Het was toen immers onduidelijk hoe lang de crisis zou duren of hoe erg de crisis zou worden. Inmiddels weten we echter dat de ergste pijn voorbij is. Voorraden raken op en moeten aangevuld worden. Het vertrouwen neemt alom toe. Er zullen best nog wat mensen zonder werk raken de komende maanden, -dat zijn dan de naweeën van het afgelopen jaar-, maar omgekeerd zien we dat die mensen langs de achterdeur weer naar binnen gaan en het werk hervat wordt".

Over Wiertz Personeelsdiensten

Wiertz Personeelsdiensten heeft zich de afgelopen 12 jaar ontwikkeld tot een toonaangevende intermediair in arbeid. Als familiebedrijf doet de organisatie dit op onderscheidende wijze. Men staat voor meer inzet, meer gevoel voor de markt, meer pro-activiteit en meer continuïteit. Wiertz Personeeldiensten wil de beste zijn in oplossingen voor flexibele arbeid van starters tot professionals, van ongeschoold tot wetenschappelijk niveau. De organisatie is met 15 kantoren actief in Nederland en Duitsland. Wiertz Personeelsdiensten is onderdeel van Wiertz Groep. Kijk ook op www.wiertz.com.



Ingezonden persbericht