Ingezonden persbericht


Persbericht, 18 mei 2009

Deposito's ongekend populair

Uit analyses van het bezoek aan www.vanspaarbankveranderen.nl blijkt dat deposito's sinds enkele maanden de populairste spaarvorm zijn. De grotere animo voor deposito's begon midden 2008 en zet zich momenteel versterkt voort. Terwijl de rentes op spaarrekeningen steeds meer dalen, blijft de helft van de in Nederland opererende banken deposito's tegen hoge rentes aanbieden.
* Op deposito's zijn bij zestien banken rentes te behalen tussen de 4,5 en 5,5%.
* Meer dan 70% de bezoekers van (in 2009 tot nu toe 650.000 x bezochte) www.vanspaarbankveranderen.nl oriënteert zich op deposito's.
* Kortlopende deposito's (van 1 maand tot 3 jaar) zijn daarbij het populairst. Bijna 60% van de bezoekers kiest hiervoor.
* Maar ook langere looptijden zijn in trek. Eén bank introduceerde recent twee nieuwe looptijden van 15 jaar en 20 jaar (tegen een rente van 5%).
* Eenvoudig kiezen uit alle in Nederland beschikbare deposito's kan via de Deposito-meter. 'Veel gestelde vragen' geactualiseerd
De van oudsher populaire rubriek 'Veel gestelde vragen' op de Sparenpagina is geheel vernieuwd en afgestemd op vragen die de afgelopen maanden het meest gesteld werden. De vragen zijn opgenomen in een nieuwe rubriek.
Zie: www.vanspaarbankveranderen.nl/veelgestelde-vragen