Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 18 mei 2009

ONTDEK DE NIEUWE WERELD TREKT MEER BEZOEKERS

Zondag 17 mei 2009 hield Perswijn voor de zevende keer het evenement 'Ontdek de Nieuwe Wereld'. Van de kant van de liefhebbers maar ook van de wijnmakers was de animo groter dan voorheen. Wijnmakers uit Zuid Afrika, Nieuw Zeeland, Israël, Australië en Argentinië waren bij het evenement aanwezig. Naast het proeven stond contact met deze wijnmakers centraal. Meer dan 500 bezoekers bezochten de 23 stands, wat de interesse voor deze wijnlanden aangeeft.

De wijnmakers Philip Laffer (Jacob's Creek) uit Australië, Matt Thomson (Saint Clair) en Jeff Clarke (Montana Wines) uit Nieuw-Zeeland en uit Argentinië Victor Marcantoni (o.a. Graffigna en Etchart) gaven masterclasses. Het nieuwe concept van een intieme sessie 'Meet de Winemaker' werd met o.a. een blendingproef door Bellingham's Niel Groenwald briljant ingevuld. Ook de Wijnmakerslunch vraagt om herhaling.

Ook werden deg.

Ook werden de winnaars bekend gemaakt van de wedstrijd voor beste Nieuwe Wereld Chardonnay onder de E 10 (225 inzendingen) en de beste Cabernet Sauvignon onder de E 12,50 (150 inzendingen) :

Winnaars Chardonnay

1. Tokara, Zondernaam 2007, Western Cape

Gall & Gall, E 8,99

2. William Cole, Columbine Special Reserve 2007, Casablanca Valley

Hosman Vins, 4

3. Cucao 2007, Casablanca Valley (+Marsanne15%)

Ad Bibendum, E 7,88
Winnaars Cabernet

1. Trapiche, Broquel 2005, Mendoza

Poot, E 11,-

2. Cape Rock 2007, Olifants River Valley

WineMatters, E 12,50

3. Porta, Select Reserva 2007, Aconcagua Valley

Qualyvines, E 8,50
De tijd van alleen gemakkelijk drinkende massawijnen ligt achter ons. In de zeer dynamische wijnlanden als Zuid Afrika, Australië, Nieuw Zeeland, Chili, Argentinië en Californië hebben zich productiegebieden ontwikkeld met een eigen stijl en hoge kwaliteit. Ook op de Nederlandse markt zijn steeds meer wijnen te ontdekken, die de verschillende 'terroirs' van de landen en gebieden maar vooral de verschillen binnen de landen en gebieden weergeven.

'Ontdek de Nieuwe Wereld' werd voor de zevende keer georganiseerd door uitgeverij De Wijnpers, verantwoordelijk voor wijntijdschrift PersWijn. PersWijn is met een oplage van 12.000 en meer dan 25.000 lezers het grootste wijntijdschrift binnen de Benelux.

-----------------------