Ingezonden persbericht


Persbericht

Freek Sanders start als manager Hotel con Corazón

~ Bijzonder initiatief in Nicaragua door Nederlanders opgezet ~

Eindhoven, 18 mei 2009 - Freek Sanders (37) is onlangs gestart als manager van Hotel con Corazón in Granada, Nicaragua. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het managen van een team van twaalf medewerkers die werkzaam zijn in het hotel met zestien kamers, een restaurant en bar. Het bijzondere van dit hotel is dat honderd procent van de winst wordt geïnvesteerd in scholingsprojecten die kinderen moeten stimuleren hun opleiding af te maken.

Voordat Freek startte in deze bijzondere functie was hij ruim twee jaar werkzaam vanuit zijn eigen bedrijf WorX. Hier hield hij zich bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van employability programma's. Hij heeft dit nu op een lager pitje gezet, zodat hij zich de komende twaalf maanden kan richten op het verder ontwikkelen van het hotel.

Het project is drie jaar geleden opgezet door twee Nederlanders, Onno Oostveen en Marcel Zuidhof, die hun baan als manager opzegden om deze sociale onderneming te starten. In oktober 2008 zijn de deuren van hotel geopend en begin 2009 hebben Onno en Marcel het management overgedragen aan Freek.

"Ik had al langer een droom om een hotel te runnen", zegt Freek Sanders. "Ik ben vanaf het begin bij het Hotel con Corazón-project betrokken geweest en vind het idee achter dit project heel erg sterk. We bouwen een duurzame business die elk jaar winst genereert. Die winst zetten we weer in om de lokale gemeenschap te ondersteunen met name door onderwijsprojecten. Goed onderwijs is immers de sleutel tot een betere toekomst. Hiermee helpen we de locale bevolking bij het bouwen aan de toekomst."

(273 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Hotel con Corazón
Hotel con Corazón is een 'hotel met een hart'. Het draagt bij aan de duurzame ontwikkeling van Nicaragua door te investeren in educatie en werk. Alle winst van het hotel wordt geïnvesteerd in projecten die kinderen stimuleren om naar school te gaan en deze af te maken. Het doel is om voor eind 2009 driehonderd kinderen te sponsoren. Daarnaast creëert het hotel werkgelegenheid voor de inwoners van Nicaragua. Direct, in het hotel zelf, en indirect, via een stevig netwerk van lokale leveranciers en kleine ondernemers waarmee op transparante wijze zaken wordt gedaan.

Inkomsten uit toerisme
Nicaragua is het grootste land van Midden-Amerika, ruim drie keer groter dan Nederland, en wordt ook wel het land van duizend meren genoemd. Je kunt er zwemmen in vulkaankraters, zonnen op witte stranden of surfen op de woeste zee. Nicaragua is ook het armste land van Midden-Amerika met een enorm percentage aan ongeschoolde kinderen en veel gezinnen die leven onder de armoedegrens. Toerisme is een groeimarkt en een potentiële bron van inkomsten. En dat is Nicaragua dan ook volop aan het ontwikkelen. Hotel con Corazón draagt daar haar steentje aan bij.

Oprichters
Hotel con Corazón is opgericht door Marcel Zuidhof en Onno Oostveen. Door de wol geverfd in het internationale bedrijfsleven verlieten zij begin 2007 Nederland om in Nicaragua hun droom waar te maken. Anderhalf jaar later ontvangt Hotel con Corazón haar eerste gasten.