Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 18 mei 2009

Plus Wandel4Daagse Alkmaar: inschrijving sluit 1 juni


- landelijke deelname vierdaagse groeit verder -

Op maandag 1 juni sluit de inschrijving voor de 3e Plus Wandel4Daagse Alkmaar. Met opnieuw een groei van tweeduizend wandelaars, zullen naar verwachting ca. 6.000 beginnende en gevorderde wandelaars deze derde editie beleven. De Plus Wandel4Daagse Alkmaar wordt gehouden van woensdag 17 t/m zaterdag 20 juni.

De vierdaagse wint aan landelijke bekendheid, in 2007 kwam 89% van de deelnemers uit de provincie Noord-Holland, organisator Le Champion 'telt' dit jaar een aandeel van 77%. In absolute aantallen stijgt het aantal uit 'onze provincie' wederom. Alkmaar is hierin het best vertegenwoordigd met op dit moment 602 deelnemers, Heerhugowaard (364) en Heiloo (163) volgen op een tweede en derde plaats.

Uniek dit jaar is dat wandelaars gebruik gaan maken van de registratiechip, bekend vanuit de hardloopwereld. Middels de chip, die wordt bevestigd aan de wandelschoen, is registratie van de start en finish mogelijk. Voor wandelaars biedt de chip daarnaast tal van voordelen, waaronder bijvoorbeeld automatische sms service voor de thuisblijvers. Ook op het gebied van veiligheid kunnen in de toekomst inschattingen worden gemaakt voor wat betreft het aantal wandelaars op de routes.

De Plus Wandel4Daagse Alkmaar staat nu al landelijk bekend om het prachtige wisselende landschap rondom de stad Alkmaar. Dagelijks worden routes uitgezet met afstanden over 7,5, 15, 25, 35 en 45 kilometer. Inschrijven kan via www.pluswandel4daagsealkmaar. Telefonisch kan een inschrijfformulier worden opgevraagd bij Le Champion: 072-533 8136. Er is géén na-inschrijving.

Noot aan de redactie (