Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 14 mei 2009

Speciale eindexamen-updates op 3FM

Van 18 mei t/m 3 juni extra aandacht voor blokkende scholieren

De belangrijkste periode in het leven van de Nederlandse scholieren staat op het punt aan te breken: de nationale eindexamens. Voor 3FM al jaren reden om de scholieren te steunen. Op examendagen van 18 mei tot en met 3 juni zijn eindexamen-updates te horen in de nieuwsbulletins van 3FM NOS Headlines, samengesteld door een speciale eindexamenredactie van het 3FM-programma Bring it on! (NCRV).

De 3FM eindexamen-updates zijn te horen op examendagen om 08.00, 13.00 en 18.00 uur. In de updates zijn reacties te horen van leerlingen, docenten en het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) op de examens van de dag. Op www.3fm.nl/eindexamen staan inhoudelijke tips en direct na afloop van de examens de antwoorden en uitwerkingen. Daarnaast is er een speciale hyve in het leven geroepen: eindexamen.hyves.nl.

Tijdens de examenperiode richt Bring it On! een speciale eindexamenredactie in. Een team van verslaggevers op locatie wacht na ieder examen leerlingen op buiten de examenzaal voor de eerste reacties. Het redactieteam zit bovenop het nieuws, waaronder ook de klachten van de scholieren. De eindexamenklachtenlijn van het LAKS voegt zich bij de redactie om de duizenden telefoontjes te beantwoorden. Staatssecretaris van onderwijs Van Bijsterveld komt ook een dagje de telefoon opnemen.

De presentatie van de eindexamen-updates is in handen van Merel Uffing. In 1997 coördineerde Merel voor het eerst de eindexamenklachtenlijn van het LAKS. Sindsdien is zij ieder jaar nauw betrokken bij de eindexamens.

De 3FM eindexamen-updates zijn te horen op examendagen;18 mei, 19 mei, 20 mei, 25 mei, 26 mei, 27 mei, 28 mei, 29 mei, 2 juni en 3 juni.


Noot voor redacties


Voor meer informatie: www.3fm.nl/eindexamen