Beach Volleyball toernooi aan Agnietenplas succesvol verlopen


ZWOLLE, 20090518 -- Het zandstrand aan de Agnietenplas was afgelopen weekend het domein van de beachvolleyballers. Ondanks het middelmatige weer was de opkomst aan het tweede Palm Beach Life evenement van 2009 zeer hoog en werd er op maar liefst 26 beach volleyball velden gespeeld. Ruim 180 teams verdeeld over de zaterdag en zondag genoten van een weekend Zwolle!

Als onderdeel van de Palm Beach Life tour langs Nederlands mooiste meren en stranden werd de Agnietenplas op 16 en 17 mei aangedaan in Zwolle. De deelnemers konden kiezen uit dertien verschillende categorieën. Van recreatief 4 tegen 4 tot de officiële Tweede Divisie van de Nederlandse Volleyball Bond.

Op zaterdag was het goed vertoeven aan de Agnietenplas en liet de zon zich van de juiste kant zien. Een sneeuwstorm van pluizenzaadjes zorgde voor een verrassend witte omgeving tijdens deze zonnige dag. De deelnemers genoten er zichtbaar van. Het aantal deelnemers uit de omgeving van Zwolle neemt ieder jaar verder toe terwijl ook de deelnemers uit alle andere delen van het land deze mooie merenlocatie inmiddels weten te vinden.

Locatie manager Jeroen van Eijk van het organiserende bureau FreeTime was dan ook erg te spreken over het verloop van het evenement. "Het breedtesport evenement van Palm Beach Life zorgt voor een mooie combinatie met de Tweede Divisie van de Nederlandse Volleyball Bond. Leuke wedstrijden van niveau op het centre court en de rest geniet van het spel op de andere velden. Ook de samenwerking met Landstede/VC Zwolle is erg plezierig verlopen. Zo maak je samen een evenement tot een succes en hopelijk stimuleren we anderen op deze wijze om te gaan beachen." aldus Jeroen van Eijk.

In de Tweede Divisie werd op zaterdag het team van Bas Hoeberigs en Bastiaan Kerpel 1e onder de naam Zwollywood. Op de zondag namen de dames in de Tweede Divisie het tegen elkaar op en na een lange dag werd de finale uiteindelijk rond de klok van 19.00 uur beslist in het voordeel van Rachel van der Pol en Nathalie Spekman. Zij wonnen in een spannende 3-setter uiteindelijk de derde set met 16 - 14 van Laura Kam en Inge van den Outenaar.

Na zo'n succesvol evenement hopen we komend jaar uiteraard weer de Agnietenplas in Zwolle aan te doen. Beach volleyball is groeiende en ontzettend populair getuige de vele evenementen en clubs welke momenteel ontstaan. Op de website www.beachvolleybal.nl vind je nog vele andere mooie locaties en toernooien. Volgende week is het Palm Beach Life Beach Volleyball Circuit te vinden in Lemmer en we hopen dat daar ook weer veel deelnemers zijn van dit toernooi aldus Jeroen van Eijk die met een tevreden gevoel terugkijkt op Zwolle 2009.





Ingezonden persbericht