Nieuwe haakse slijpers Makita op en top veilig dankzij heropstartbevei


SON, 20090518 -- Veiligheid staat voorop bij de drie nieuwste 125 mm haakse slijpers van Makita uit Son. De 9562CR, 9562CVR en 9565CVR zijn uitgerust met een heropstart-beveiliging. Dit beschermt de gebruiker tegen ongewenst opstarten na een stroomuitval. Pas nadat de haakse slijper is uitgeschakeld, kan de vakman er verder mee werken. Daarnaast zijn de machines voorzien van het gepatenteerde Super Joint System (SJS), dat de veiligheid verhoogt en waardoor de machine tegelijkertijd langer meegaat.

Bij het vastslaan van de haakse slijper zorgt het SJS-systeem ervoor dat een verbindingsveer tussen ankeras en kegelwiel de eerste klap opvangt. Dit is veiliger voor de polsen van de gebruiker en het voorkomt motor- en tandwielschade. Voor een optimaal motorrendement zijn de haakse slijpers voorzien van constante elektronica en een variabele toerenregeling. De motor schakelt automatisch terug bij vastslaan van de machine om doorbranden te voorkomen. Naast de eerder genoemde systemen zorgt een softstart voor een rustige aanloop en zijn de machines voorzien van een gereedschapsloos verstelbare beschermkap. Een LED-indicatie op de onderzijde geeft de status van de machine aan.

Optimale levensduur
De haakse slijpers hebben een vermogen dat varieert van 1200 Watt (9562CR en 9562CVR) tot 1400 Watt (9565CVR). De diameter van de slijpschijf is 125 mm. Ter bescherming van het inwendige van de machines, kunnen de nieuwste types bij de luchtopeningen worden voorzien van fijnmazige metalen roosters voor filtering van de koellucht. Deze roosters zorgen ervoor dat stof, vuil, steengruis en metaaldeeltjes bij het aanzuigen van koellucht niet kunnen doordringen tot in de machine. Extra gecoate anker- en veldwikkelingen tegen het binnendringen van gruis optimaliseren de levensduur. Meer informatie over de nieuwe haakse slijpers staat op
www.makita.nl.

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt en produceert in tien fabrieken in alle werelddelen gereedschap voor professionals en semi-professionals. Met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd is het een van ´s werelds grootste producenten van professioneel elektrisch gereedschap. 35 jaar geleden kwam Makita naar Nederland. Zowel toen, nu, als in de toekomst blijft Makita gereedschap ontwikkelen waarmee de gebruiker gezonder, gemakkelijker en productiever kan werken. Makita innoveert continu en dat resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit; een lange levensduur, hoogwaardige afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid, zijn de belangrijkste kenmerken van Makita gereedschap.

Fotobijschrift:
De werking van SJS
De 9565CVR in actie





Ingezonden persbericht