BT Tradespace introduceert online systeem voor boekingen en betalingen


ALMERE, 20090518 -- BT Tradespace introduceert een nieuw online systeem voor boekingen en betalingen, BT Book It Now, waarmee kleine en middelgrote bedrijven klanten kunnen werven via online social networking.

Book It Now, dat is gebaseerd op de online boekingssoftware van het Nederlandse Libersy, is gratis beschikbaar voor alle leden van BT Tradespace via www.btbookitnow.com. Het is de eerste e-commerce-oplossing voor dienstverlenende bedrijven - zoals kappers, restaurants, sportclubs en consultants - waarin het betalingssysteem van PayPal direct is geïntegreerd in een online boekingssysteem binnen een online sociaal netwerk.

Omdat 74 procent van alle boekingen voor diensten 's avonds worden gemaakt, biedt BT Book It Now de mogelijkheid aan bedrijven om 24 uur per dag online voor hun klanten beschikbaar te zijn. Klanten kunnen inloggen wanneer het ze uitkomt, waarna ze niet alleen onmiddellijk kunnen zien welke uren er beschikbaar zijn, maar ook meteen een afspraak kunnen boeken en betalen.

"Social commerce is duidelijk in opkomst, en we zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om de gebruikers van BT Tradespace te helpen om zo goed mogelijk op deze trend in te spelen", zegt Ivan Croxford, algemeen directeur van www.bttradespace.com. "Niet alleen is het van belang om je diensten te presenteren, het is ook essentieel om interactie met je klanten te hebben. BT Book It Now is een van de vele waardetoevoegende diensten die we willen introduceren voor gebruikers om hen daarbij te helpen, en we zijn zeer opgetogen over onze samenwerking met Libersy hierbij."

"BT Book IT Now is een uniek online systeem voor consumenten en bedrijven in het VK", zegt Karin Loeffen, oprichter en bedenker van Libersy. "Ondernemers kunnen met het afsprakensysteem meer klanten werven, hun uren efficiënter gebruiken en zo hun omzet verhogen via BT Tradespace. En wie wil er nu niet met een gerust hart op vakantie? Kleine zelfstandigen kunnen vaak maar moeilijk weg van de zaak, omdat ze anders te veel mislopen. Door ons systeem is dat verleden tijd."

Book It Now is beschikbaar via BT Tradespace in drie varianten: gratis, Basic en Advanced. Het Basic-pakket biedt klanten extra mogelijkheden voor het toevoegen van diverse aanvullende diensten, en het accepteren van volledige of gedeeltelijke betalingen.

Met het uitgebreidere Advanced-pakket kunnen klanten ook specifieke medewerkers en ruimtes binnen bedrijven selecteren, en het biedt bedrijven de mogelijkheid om de informatie die van klanten wordt gevraagd op maat te maken. Ze kunnen bovendien met de "Book It Now"-button een link naar hun boekingssysteem plaatsen op hun eigen website, maar ook op websites van andere online bedrijvengidsen en op hun gebruikerspagina op BT Tradespace. Het Basic-pakket wordt aangeboden voor £10 per maand, en het Advanced-pakket voor £30 per maand.
-einde-


Voor meer informatie

Voor vragen over dit persbericht kunt u terecht bij de BT Group Newsroom op het volgende, 24-uursnummer: + 44 20 7356 5369. Alle persberichten kunt u bekijken via onze website: www.btplc.com/News

Over BTTradespace.com
BTTradespace.com is een netwerksite met 300.000 gebruikers, waar ondernemers een gratis website kunnen opzetten om hun producten en diensten aan te bieden, en waar ze kunnen netwerken met klanten en met andere bedrijven. BT Tradespace biedt een online sociaal netwerk voor bedrijven, met een gratis website.

Kijk voor meer informatie op www.bttradespace.com.

Over BT
Met activiteiten in ruim 170 landen is BT een wereldwijd toonaangevende aanbieder van communicatiediensten en -oplossingen. Tot de belangrijkste activiteiten horen IT-netwerkdiensten, telecommunicatiediensten op lokaal, landelijk en internationaal niveau - zowel voor thuis, voor op het werk of voor onderweg - alsmede hoogwaardige breedband- en internetproducten en -diensten, en gecombineerde vaste en mobiele diensten.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group, en omvat vrijwel alle ondernemingen en activa van de BT Group. BT Group plc is genoteerd aan de aandelenbeurzen van Londen en New York. BT omvat vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.
In het boekjaar 2009, dat eindigde op 31 maart, boekte BT Group een omzet van GBP 21.390 miljoen.

Kijk voor meer informatie op www.bt.com/aboutbt .

Over Libersy
Libersy is opgericht in 2006 door CEO en internet-entrepreneur Karin Loeffen (36 jaar). Door Emerce in 2009 uitgeroepen tot als één van de drie hotste internet start-ups van Nederland, opgenomen in de Benelux Venture 50, uitgenodigd als spreker op EADP te Barcelona en EIDQ in Latvia, behoort Libersy internationaal inmiddels tot de top in online boekingssystemen. Libersy is gevestigd in Almere, en heeft diverse investeerders, waaronder Shamrock Ventures, Value Creation & Company, Technofonds Flevoland, Reof en enkele informals. Libersy verwacht het aantal investeerders de komende tijd verder uit te breiden.
De raad van adviseurs wordt gevormd door Dan Harple, , en Aldebert Wiersinga en Martijn Kruiswijk van Value Creation & Company, en Sam Critchley en Dan Harple (voormalig Vice President van Netscape) van Shamrock Ventures.

Libersy richt zich op de wereldmarkt op het gebied van online boekingen en betalingen van diensten. Libersy rekent op een jaarlijks aantal van 100 miljoen boekingen in 2011.

Kijk voor meer informatie op www.libersy.com of www.libersybooking.nl.


Over Paypal
Met PayPal kunnen klanten of bedrijven met een e-mailadres veilig, eenvoudig en goedkoop online betalingen verrichten en ontvangen. Momenteel wordt PayPal geaccepteerd op ruim 100.000 websites in heel Europa. Met 20 miljoen rekeningen in de UK en ruim 140 miljoen wereldwijd, is PayPal is een van de populairste betalingsmethodes en een van de marktleiders op mondiaal niveau. Het is een snelle en betrouwbare manier voor klanten om via internet betalingen te verrichten via alle grote partijen op het gebied van creditcards, betaalrekeningen, online bankoverboekingen en rekeninghouders van PayPal. Klanten hoeven geen PayPal-account te hebben om toch via PayPal te betalen.





Ingezonden persbericht