Richard Durand presenteert zijn debuutalbum Always The Sun


HILVERSUM, 20090518 -- Een imponerende lijst remixen van grote klassiekers uit het dance spectrum, een bomvolle agenda met optredens tot in de verste uithoeken van de wereld, collaboraties met de grootste namen uit de scene en nu een artiestenalbum. Richard Durand is zonder twijfel één van de snelst rijzende DJ / producer sterren aan het trance firmament. Met een Essential Mix op dance walhalla BBC Radio 1 en een vooraanstaande residentie op Ibiza op zak, presenteert Richard Durand nu zijn debuutalbum Always The Sun, verkrijgbaar in de betere muziekwinkels vanaf 18 mei 2009.

Sinds Tiësto hem tipte als Tip For The Top in 2007 in het Engelse DJ Magazine leverde Richard Durand een stroom aan overweldigende producties en remixen af, zoals officiële herbewerkingen van Tiësto's Lethal Industry, Flight 643 en Break My Fall, maar ook Armin van Buuren's In And Out Of Love, de Art Of Trance classic Madagascar, The Prodigy's Smack My Bitch Up en Binary Finary's grootste hit ooit, 1998. Deze tracks keerden dankzij de Richard Durand bewerking stuk voor stuk in één klap weer terug op de dansvloer.

De beproefde succesformule van Richard Durand's sound beslaat een fusie van trance, techno en rauwe electro, geproduceerd volgens de "drie D's": Dynamisch, Dik en Dansvloer-waardig.
Als producer van eigen tracks heeft Richard Durand zichzelf ruimschoots bewezen met releases als Make Me Scream, Slipping Away, Sweap And Repeat, Submerge en Weep (met Skunk Anansie), die op steun kunnen rekenen van niet de minsten. Paul van Dijk, Tiësto, Armin van Buuren, Ferry Corsten, Judge Jules, Eddie Halliewell en velen meer hebben meerdere Richard Durand producties in de CD mappen.

En nu is er dan het artiestenalbum. Richard Durand's debuut CD Always The Sun die uitkomt op Tiësto's kwaliteitslabel Magik Muzik bevat vijftien gloednieuwe energieke tracks met de typerende Richard Durand's sound, waarmee hij zijn eigen niche heeft gecreëerd in de behoorlijk verzadigde trance-scene. Voor zijn album heeft Richard Durand met talentvolle vocalisten gewerkt. Zo wordt de titeltrack en nieuwste single Always The Sun - inclusief een remix van de Duitse producer Roger Shah - en No Way Home ondersteund door de vocalen van zanger Simon Binkenborn. Voor de track City Never Sleeps heeft Durand samengewerkt met Carol van Dijk, de leadzangeres van de welbekende Nederlandse band Bettie Serveert.

Het album Always The Sun laat gedurende vijftien hoogwaardige tracks de veelzijdigheid van de producer Richard Durand zien, in een uitgekiende balans van enerzijds pompende dansvloerkrakers en anderzijds gevoelige vocale tracks. Vanaf 18 mei 2009 is het album te verkrijgen bij alle bekende winkels en online op o.a. bol.com en freerecordshop.nl. Op de Free Record Shop site liggen momenteel vijftig gesigneerde albums inclusief een Richard Durand wristband klaar voor de snelle bestellers.

Om het album te kunnen beluisteren, klik op www.richarddurand.com.

Tracklist:
1. Divine
2. Always The Sun
3. Papillon
4. Into Something
5. Ancient Garden
6. No Way Home
7. The Cube
8. Slow Geisha
9. City Never Sleeps
10. Mouseville
11. The Trigger
12. Silver Key
13. Chaos
14. Dr. Gorgo
15. No Way Home (Unplugged)

www.richarddurand.com | www.blackholerecordings.com





Ingezonden persbericht