VerkeersInformatieDienst

Inloopbijeenkomst over maatregelen N830

29 april 2009, 16:24
De provincie Gelderland organiseert op maandag 18 mei aanstaande een inloopbijeenkomst over veiligheidsmaatregelen voor de provinciale parallelweg langs de N830 (Graaf Reinaldweg) tussen Herwijnen en Tuil. De bijeenkomst vindt plaats in Dorpshuis De Biskamp op het adres De Morgen 1 in Hellouw.

De provincie Gelderland en de gemeenten Lingewaal en Neerijnen ontwikkelen plannen om de parallelweg langs de N830 veiliger te maken. Het gaat om het deel tussen Herwijnen (vanaf rotonde Zeiving) en Tuil (tot rotonde Waalbandijk). De provincie wil de parallelweg verbreden, herinrichten en de maximumsnelheid terugbrengen naar 60 km per uur.

De bijeenkomst heeft geen programma, belangstellenden kunnen tussen 17:00 en 19:30 uur binnenlopen en de plannen bekijken. Medewerkers van de provincie en gemeenten zijn aanwezig om de plannen toe te lichten. De provincie hecht belang aan de mening van de bezoekers over de veiligheidsproblemen en de voorgestelde maatregelen. Ter plekke kan dan ook een reactieformulier worden ingevuld. De provincie neemt de binnengekomen reacties mee bij het opstellen van het definitieve plan en laat de invullers schriftelijk weten wat er met hun reactie is gedaan.