Ingezonden persbericht


Persbericht

Thorbecke V.O. voert Opera 'Dear Anne' in de Rotterdamse Schouwburg op

Op maandag 18 mei van 20.00 tot 21.30 uur zullen leerlingen van het Thorbecke V.O. samen met tenor Robert Kops van de 'Nederlandse Opera' en sopraan Henny de Snoo en het muziekgezelschap van Thorbecke-collega en componist van de opera Mahinder Toelaram voor een Thorbecke-publiek van medeleerlingen, ouders/verzorgers en collega's een eenmalige voorstelling geven van de opera 'Dear Anne' in de Rotterdamse Schouwburg.

Het jaar 2009 is het 80ste geboortejaar van Anne Frank. Het leek het Thorbecke V.O. bijzonder waardevol met dit project stil te staan bij een van de beroemdste jongeren van Europa. De uitvoering is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Your World in het kader van 'Rotterdam Jongerenhoofdstad 2009'.

Bijzonder is dat 'Dear Anne' de instemming heeft gekregen van Buddy Elias. Hij is het enig overgebleven familielid (neef) van Anne Frank en voorzitter van het Anne Frank Fonds dat de auteursrechten van de dagboekteksten van Anne beheert. Buddy Elias zal bij de uitvoering op 18 mei als speciale gast aanwezig zijn en de opera van een korte introductie voorzien.

Noot: Nadere informatie bij Mahinder Toelaram: 010 2890450