Gemeente Tilburg

Uitnodiging inloopbijeenkomst
maandag 18 mei 18.30 - 20.30 uur - Zorgcentrum De Heikant, Schubertstraat 700

Woon-zorg-servicecentrum De Nieuwe Heikant

Zorgcentrum De Heikant wordt in de komende jaren vervangen door nieuwbouw en omgevormd tot een woon-zorg-servicecentrum met wijkvoorzieningen. Het nieuwe woonzorg- servicecentrum maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Wagnerplein en omgeving. Deze herontwikkeling vindt plaats onder regie van Bouwfonds Ontwikkeling. De realisatie van een nieuw woon-zorg-servicecentrum wordt uitgevoerd door woningcorporatie WonenBreburg en Stichting de Wever. Het nieuwe woon-zorg-servicecentrum kent zowel huurwoningen (inleunwoningen) als zorgwoningen. De Nieuwe Heikant vormt onderdeel van de woonzorgservicezone Tilburg- Noord, die erop gericht is mensen in staat te stellen zo lang mogelijk in de eigen omgeving te blijven wonen. Op de begane grond kunnen maatschappelijke instanties en gezondheidondernemingen ruimten huren. U kunt hierbij denken aan huisartsen, apotheek, kinderopvang, fysiotherapie en maatschappelijk werk. Inloopbijeenkomst
U bent van harte uitgenodigd voor de inloopbijeenkomst op maandag 18 mei in zorgcentrum De Heikant aan de Schubertstraat 700. U kunt gewoon binnenlopen tussen 18.30 en 20.30 uur op een tijdstip dat u schikt.
Tijdens deze inloopbijeenkomst staan de sloop van de leegstaande aanleunwoningen in de Schubertstraat en de verkeerssituatie van de Schubertstraat, waaronder de sternetfietsroute, centraal. U kunt tijdens deze bijeenkomst uw vragen stellen aan de aanwezige deskundigen. De sloopwerkzaamheden en de wijziging van de verkeerssituatie hebben immers gevolgen voor omwonenden.
De bijeenkomst wordt verzorgd door WonenBreburg en Stichting De Wever in samenwerking met de gemeente Tilburg. Deskundigen van deze organisaties zijn aanwezig om de plannen toe te lichten en uw vragen te beantwoorden. Gevolgen werkzaamheden voor het verkeer
Om de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers te waarborgen wordt tijdens de sloop- en bouwwerkzaamheden de Schubertstraat vanaf de locatie van zorgcentrum De Heikant tot aan de Brucknerlaan afgesloten voor autoverkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de hoofdwegen Heikantlaan/ Sweelincklaan. Bestemmingsverkeer kan de Schubertstraat bereiken via de Brucknerlaan-Beethovenlaan.
De weg blijft bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Het doorgaande fietsverkeer wordt tijdens de sloop- en bouwwerkzaamheden omgeleid. Er wordt een nieuwe fietsverbinding aangelegd evenwijdig aan de Heikantlaan. Het nieuwe fietspad wordt aangelegd vanaf het Boedijnpad, evenwijdig aan de Heikantlaan, tot aan de kruising Heikantlaan - Brucknerlaan. Bij deze kruising komt een oversteekmogelijkheid voor de fietsers, waarvoor ook de verkeerslichten worden aangepast.