Ola vergelijkt appelen met citroenen in reclamecampagne: Raketijsje niet gezonder dan Sultana

18/05/2009 15:31

AriesPR

Gezond of ongezond? Met de tussendoortjesvergelijking van ijsmerk Ola worden foute opvattingen alvast versterkt. Zo vergelijkt Ola zijn Raketijsje met onder andere een Sultana FruitBiscuit. Het Raketijsje bevat minder calorieën en de suggestie is duidelijk: een Raketijsje is daarom gezonder. Onzin, zo stellen voedingsdeskundigen en Sultana.

Snoep is geen voedzaam tussendoortje

Er is een wereld van verschil tussen een voedzaam tussendoortje en snoep. Een Raketijsje bevat suiker, kleur- en zoetstoffen, en daarmee lege calorieën. Het is eigenlijk gewoon snoepgoed: lekker, maar niet voedzaam. Sultana FruitBiscuit daarentegen geeft echte energie. Het bevat natuurlijke druivensuiker en voedingsstoffen en is heel geschikt om de kleine trek te stillen. Sultana wil benadrukken dat de reclamecampagne en de informatie die Ola brengt op www.tussendoortjesvergelijker.be misleidend is.

"Meer voedingswaarde"

Er schort wel meer aan de tussendoortjesvergelijker. We houden allemaal van ijs, laat daar geen twijfel over bestaan. En de producten die Ola vergelijkt, zijn inderdaad allemaal snacks die bestemd zijn om tussen de maaltijd te eten. Daar houdt de overeenkomst dan ook meteen op, want ijs - en snoep in het algemeen - is niet te vergelijken met FruitBiscuit. "Het is niet omdat iets weinig calorieën bevat, dat het ook gezond is. Het Sultana-koekje, dat iets meer calorieën bevat, heeft meer voedingswaarde dan zo'n ijsje dat alleen uit water en suiker bestaat", stelt Annick Hirschbock van het Lokaal Gezondheidsoverleg. Vergeten we daarbij ook niet dat een appel of een kom soep lekkere en gezonde vieruurtjes zijn. Die staan evenmin in de tussendoortjesvergelijker.

Vezels, fruit en energie

Sultana zit vol fruit en vezels: de Naturel-variant bestaat uit 51% granen en 37% fruit. Louter suiker geeft even een boost in energie, maar nadien een dip. Een Sultana FruitBiscuit met vezels, fruit en suikers die zowel snel als traag vrijkomen, is een evenwichtige energiebron, ideaal als voedzaam tussendoortje.

Sultana - Frederic Trauwaen - Gossetlaan 54 - 1702 Groot-Bijgaarden

Tel. 02/467 18 00 - Fax 02/467 19 00 - Frederic_Trauwaen@biscuits.com

Persrelaties - ARIES - Martine Baetslé - Kasteeldreef 76 - 9120 Beveren

Tel. 03/760.16.26 - Fax 03/760.16.27 - martinebaetsle@ariespr.be,

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel