PERSBERICHT

Wedstrijd zoekt innovatieve ideeën voor doorbraak in klimaatverandering

Postcode Lottery Green Challenge '09 gestart

Amsterdam, 18 mei 2009 - De Postcode Lottery Green Challenge '09, een internationale wedstrijd voor groene ideeën, is vandaag officieel van start gegaan. De Postcode Lottery Green Challenge is op zoek naar creatieve en innovatieve inzendingen die de CO2 uitstoot reduceren. Net als voorgaande jaren wint het beste idee ¤ 500.000,-. Twee andere groene ideeën maken dit jaar voor het eerst ook nog eens kans op ¤ 100.000,-.

De Postcode Lottery Green Challenge richt zich op creatieve en innovatieve denkers. De wedstrijd is op zoek naar groene producten en/of diensten die de uitstoot van broeikasgassen tegengaan en die hoog scoren wat betreft design, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit.

De inschrijvingstermijn sluit 31 juli 2009 waarna een eerste selectie de inschrijvingen zal terugbrengen naar 3 tot 5 finalisten. Het beste idee wordt bekendgemaakt tijdens PICNIC '09 eind september. De winnaar ontvangt ¤ 500.000,- om het winnende idee binnen twee jaar op de markt te brengen. Ook wordt de winnaar geïntroduceerd bij potentiële afnemers en mogelijke zakenpartners. Twee runner-up ideeën maken nog eens kans op elk ¤ 100.000,-.

Afgelopen jaar kreeg Eben Bayer uit de Verenigde Staten de hoofdprijs voor zijn biologische isolatiemateriaal Greensulate. De Amerikaanse Capra J'neva won de runner-up prijs van ¤ 100.000,- voor haar Veranda Solar panelen. Hun ideeën werden gekozen uit 235 inzendingen. Het jaar daarvoor won Nederlander Igor Kluin de Green Challenge met de Qbox voor decentrale energieopwekking.




Ingezonden persbericht