GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

Rotterdamse gemeenteraad wil nieuwe metrolijn

Rotterdam, 18 mei 2009

Het Rotterdamse metronet wordt, als het aan de Rotterdamse gemeenteraad ligt, in de nabije toekomst uitgebreid met een ringlijn. Een ruime meerderheid van de raad steunt het plan van GroenLinks voor de aanleg van van een metroringlijn als aanvulling op de huidige noord-zuid-lijn en oost-west-lijn. Een planstudie moet uitwijzen wanneer de aanleg kan beginnen en waar er nieuwe metrostations bij zullen komen.

De indiener van de motie, GroenLinks-raadslid Arno Bonte, noemt de steun voor het plan een 'enorme opsteker' voor het Rotterdamse openbaar vervoer. 'Met de metroring kan elke Rotterdammer binnen twintig minuten in het centrum van de stad zijn. Ook ben je veel sneller de stad uit.'

De nieuwe lijn voorziet de stadswijken Charlois, Feijenoord, Overschie, Schiebroek en Hillegersberg van snel openbaar vervoer. Ook de nieuwe woonwijk bij de Waalhaven krijgt een station in het plan van GroenLinks. De nieuwe ringlijn wordt ongeveer 25 kilometer lang en sluit op vijf plekken aan op bestaande spoorlijnen of metrostations, waardoor een fijnmazig en snel netwerk ontstaan.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06 - 24 759 207

Met vriendelijke groet,
Ivo Rodermans
Fractiemedewerker GroenLinks Rotterdam

T 010-4172147
W www.groenlinksrotterdam.nl
(aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)