Leefbaar Utrecht

PERSBERICHT STADSPARTIJ LEEFBAAR UTRECHT, 18 MEI 2009

Burgemeester Wolfsen krijgt 2e kans om mailwisseling met AD volledig openbaar te maken

Stadspartij Leefbaar Utrecht vroeg vorige week inzage in de mailwisseling tussen de burgemeester en het AD en kreeg inzage in die mailwisseling. Of althans, in een deel van die mailwisseling, want een analyse van de verkregen informatie levert op dat mails uit bepaalde belangwekkende perioden volledig ontbreken. Ook de 'onparlementaire, beledigende' taal waar AD-hoofdredacteur Bonjer aan heeft gerefereerd is in het beschikbaar gestelde dossier niet aangetroffen. Bovendien is er n.a.v. een WOB-verzoek van de raadsman Kees van Oosten andere informatie vrijgegeven, welke niet aan de gemeenteraad beschikbaar is gesteld, een zeer merkwaardige gang van zaken.

Daarom verzoekt fractievoorzitter Vincent Oldenborg de burgemeester via een tweede open brief nogmaals om ALLE informatie aan de gemeenteraad beschikbaar te stellen:

Open brief, Utrecht, 18 mei 2009
Geachte burgemeester, Beste Aleid,
Allereerst hartelijk dank voor de snelle reactie op mijn verzoek betreffende de mailwisseling van het stadhuis met AD/UN. Helaas moet ik echter constateren dat de wens tot snelheid blijkbaar ten koste gegaan is van de zorgvuldigheid. In het weekend is gebleken dat er naar aanleiding van het WOB-verzoek van Kees van Oosten mails zijn vrijgeven die zich niet in de info voor de gemeenteraad bevinden. Het betreft mailverkeer tussen jou en Kalmann op 2 februari 2009. Verder constateer ik dat er een gat zit tussen 6 februari 2009 en 12 februari 2009, hetgeen mij heel vreemd voorkomt. Immers, op 6 februari stuurt AD-journalist Hans Paul Andriessen zijn artikel, met de mededeling dat het op de zevende geplaatst zal worden. Daarop is de enige reactie een mail van Sari Klatter aan Kalmann. Aangezien het artikel op 7 februari niet is geplaatst, mag ik toch aannemen dat er op die zesde nog meer mailverkeer heeft plaatsgehad. Voorts vraag ik mij nog af of er voorafgaand aan 2 februari nog mailverkeer is geweest. Deze vraag is gebaseerd op uw mededeling in het interpellatiedebat, dat het AD twee maanden onderzoek heeft gedaan. Uitgaande van de mail van 4 maart van deheer Andriessen, waarmee het onderzoek blijkt te zijn afgelopen, kom ik dan op begin januari. Je begrijpt dat ik graag een volledig dossier heb. Liever een dag langer gewacht dan het onbestemde gevoel te krijgen dat er sprake zou zijn van onvolledige informatie. Met vriendelijke groet,
Vincent Oldenborg
fractievoorzitter Stadspartij Leefbaar Utrecht


---- einde persbericht ----
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vincent Oldenborg op 06-29184621.

Met vriendelijke groet,

Bas Hendriksen
Beleidsmedewerker Stadspartij Leefbaar Utrecht
tel: 030 - 2861463 web: www.leefbaarutrecht.nl
Stadspartij Leefbaar Utrecht: "Niet links, niet rechts, maar Utrechts!"