Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Diever, maandag 18 mei 2009 -In Café Restaurant Brinkzicht in Diever vond op maandag 18 mei een feestelijke bijeenkomst plaats. Onder leiding van voorzitter Jan Mastwijk van de Groene Land Achmea Fiets 4Daagse werden de Beste Controlepost van het Jaar, de Gezelligste Pleisterplaats van het Jaar, de Vrijwilligers van het Jaar èn de winnaars van de VroegBoek-actie bekend gemaakt en gehuldigd.

BESTE CONTROLEPOST VAN HET JAAR 2008

Voor het eerst was kampeerterrein De Blauwe Haan in Uffelte een controleplaats en activiteit op de KinderActiefRoute van de Fiets 4Daagse vanuit startplaats Diever. Maar daar liet het organisatiecomité van De Blauwe Haan zich niet door afschrikken. Leerlingen van het Cios organiseerden beweegactiviteiten en spelletjes. Er waren een groot luchtkussen, trampolines, pannavoetbal, binnenspeeltuin, indoorklimwandje, biljarten, darten en tafeltennisspelen. Verder waren er pannenkoeken, poffertjes, pizza's en andere heerlijke hapjes voor kinderen en volwassenen. De vele enthousiaste reacties van deelnemers uit Diever waren van invloed op de keuze voor deze controleplaats.

GEZELLIGSTE PLEISTERPLAATS VAN HET JAAR 2008

Al vele jaren organiseert de koepelkerkcommissie in Smilde een hartelijke en gastvrije ontvangst voor de deelnemers van de Fiets 4Daagse in en rondom de bijzondere koepelkerk.

De plek en de kerk zelf zijn al een prijs waard; idyllisch en uniek. Maar er was veel meer:

Een 2de hands goederenmarkt rondom de kerk. Veel kraampjes met leuke spulletjes. De kerk was open voor bezichtiging. Een geweldige boekenmarkt op de gaanderij. De toren was te beklimmen, vanwaar men kon genieten van het prachtige uitzicht. In de kerk zelf kon men genieten van het mooie orgelspel en meezingen met bekende liederen. Een doopjurkenexpositie en voor de kinderen een grote grabbeljurk en spelletjes. Voor de inwendige mens waren er Drentse specialiteiten als: bruune boon'n, pannenkoeken en knieperties. De jarenlange inzet en de sfeervolle ontvangst waren met name redenen voor de jury om deze pleisterplaats eruit te lichten.

VRIJWILLIGER VAN HET JAAR 2008

Voorts werden een tweetal vrijwilligers voor het voetlicht gehaald die hun sporen bij de Fiets 4Daagse meer dan verdiend hebben:

Henk Kors, route-uitzetter startplaats Emmen

Henk doet samen met zijn mensen veel voor de routes; heeft de zaken uitstekend voor elkaar; heeft goed contact met een ieder; is positief in doen en laten en voelt zich echt betrokken bij de Fiets 4Daagse. Kortom een prettige en plezierige collega die het gehele jaar bezig is met de Fiets 4Daagse. Hij steekt er veel tijd in.

De heer R. Holterman, stempelaar startplaats Meppel

Vanaf de allereerste Fiets 4Daagse in Meppel (1987, dus al meer dan 20 jaar!) is de heer Holterman erbij als stempelaar voor deze startplaats. Vanaf zijn stempeltafel heeft hij zo heel wat deelnemers voorbij zien trekken. Als stempelaar kom je in direct contact met de deelnemer en hoor je vele belevenissen. De Fiets 4Daagse prijst zich bijzonder gelukkig dat zij elk jaar op de medewerking van vrijwilligers als de heer Holterman mag rekenen.

WINNAARS VROEGBOEK-ACTIE

Deelnemers die zich voor 1 maart inschrijven voor de Fiets 4Daagse maken kans op een prijs. Sponsors van de Fiets 4Daagse stellen hier mooie prijzen voor beschikbaar. De winnaars zijn:


1ste prijs: GPS-toestel van Garmin, aangeboden door mevrouw Jessica Zuydgeest namens hoofdsponsor Groene Land Achmea

De heer R. van der Laan uit Zuidbroek

3x Welkom in Drenthe-arrangement voor twee personen, aangeboden door de heer Jan Wesseling namens Drenthehotels:

Mevrouw A.M. Eikens-Mensen uit Ter Apel

De heer G.H. Dollenkamp uit Beemte Broekland

Mevrouw E.G. Jansen uit Purmerend


1x Icare Klusbus, aangeboden door mevrouw Claudette Snippe namens Ledenvereniging Icare:

De heer J. Koster uit Hoogeveen

De eerste 10 Icare-leden die zich voor de Fiets 4Daagse inschreven, kregen een Maaltijdservice, aangeboden door mevrouw Claudette Snippe namens Ledenvereniging Icare