Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ArtPrints van Herman Brood voor op je kliko-container

KLIKO-KUNST IN STRAATBEELD; EERSTE EXEMPLAREN UITGEREIKT AAN XANDRA BROOD

Diemen, 18 mei 2009 - Een nieuwe verschijningsvorm van kunst is vandaag gelanceerd. Twee kunstwerken van Herman Brood, 'Golf' en 'Purple Haze' zijn uitgevoerd als zogenaamde ArtPrints, vinylstickers die perfect passen op de voorkant van een kliko-container. De twee kunstwerken zijn vanaf maandag 25 mei exclusief bij Praxis verkrijgbaar en werden feestelijk uitgereikt aan Xandra Brood. Zo kleurt Praxis in samenwerking met producent CoverArt de saaie Nederlandse vuilcontainers tot kunstwerken.

Herman Broods kunst was tijdens zijn leven bereikbaar voor iedereen. Want of het nu ging om kunstwerken van een paar vierkante meter in omvang of om een schets op een bierviltje, Herman schilderde altijd en overal op alle ondergronden. De nieuwste verschijningsvorm van zijn kunst is vanaf vandaag exclusief bij Praxis verkrijgbaar voor 14.99 euro. De twee kleurrijke designs zijn verpakt in een prachtig en opvallend driekantige cadeauverpakking. Xandra Brood: "Ik vind ze schitterend, deze vorm van kunstuiting past helemaal bij Herman."

Originele kunst

Directeur van CoverArt, Gerrit Jan Sluiskes, toonde zich trots bij de overhandiging van de twee bijzondere prints aan Xandra Brood in de Praxis Megastore in Amsterdam Zuidoost. "Herman Brood wilde dat kunst voor iedereen bereikbaar is. Met deze ArtPrints wordt kunst op een bijzondere manier in het straatbeeld gebracht."

Robert le Loux, inkoper van Praxis: "De ArtPrints zijn een erg leuk en origineel product als cadeau of uiteraard voor eigen gebruik. Het product past uitstekend in de hype om de container en daarmee het straatbeeld op te fleuren".

Jasje van vinyl

Gerrit Jan Sluiskes brengt al enkele jaren met zijn bedrijf CoverArt vinylstickers met bloemen en blaadjes op de markt, waarmee vuilcontainers zijn te beplakken. Met de ArtPrints wordt er een nieuwe dimensie aan de huidige producten in de markt toegevoegd. "De vuilcontainer is nu eenmaal geen sierraad voor in de tuin. Mensen zijn dan ook heel enthousiast over het prachtige 'jasje' van vinyl. Door ArtPrints exclusief voor Praxis op de markt te brengen wordt een nieuwe weg in geslagen, waarbij we de kliko niet alleen met bloemen en blaadjes, maar nu ook met echte kunst pimpen."

Over Praxis
Praxis is een van de grootste en bekendste doe-het-zelfketens in Nederland. Praxis bestaat uit 137 winkels inclusief 28 megastores. Elf van de megastores hebben daarnaast een tuincentrum. Naast het reguliere doe-het-zelf assortiment vindt de klant bij Praxis een uitgebreid assortiment voor woninginrichting. Praxis maakt deel uit van de Maxeda DIY Groep, de marktleider in de Benelux. Praxis heeft bijna 5.000 mensen in dienst. Meer informatie: www.praxis.nl.


- EINDE PERSBERICHT-

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht