Provincie Antwerpen


Week van de opvoeding:

Triple P actie in het Centraal Station te Antwerpen

'Samen spelen' op woensdagnamiddag 20 mei van 13 uur tot 17 uur

Positief opvoeden: het werkt! Onder die slogan wil de provincie Antwerpen ouders een verfrissende kijk geven op hun ouderschap. Tijdens deze week van de opvoeding zijn er dan ook diverse acties gepland om deze boodschap te brengen naar het grote publiek. Woensdagmiddag 20 mei voert Triple P en de provincie Antwerpen actie in het Centraal Station te Antwerpen. Het actiethema is 'Samen spelen'. Opvoeden is plezierig en Triple P wil daarbij helpen. Duizenden folders worden uitgedeeld, Triple P trainer Hilde Weekers geeft advies en voor de kleinsten is er animatie voorzien. Triple P stand
In de centrale hal van het station staat een Triple P stand. Ouders kunnen informatie vragen over Triple P. Kinderen spelen ondertussen aan de 'eendjeskraam' en winnen steeds een prijs. Triple P medewerkers lopen rond in het station met een Triple T-shirt aan en verdelen de nieuwe brochure over Triple P en een vouwspel 'het Triple P origami'.

Persbabbel van 14 uur tot 14.15 uur
De pers krijgt van 14 uur tot 14.15 uur informatie over Triple P én de persmap. Hilde Weekers, de Triple P trainer van Triple P International, staat de pers te woord. Nadien kunt u Hilde in gesprek met ouders interviewen en/of filmen.

Triple P brochure en origami
Ouders ontvangen gratis de nieuwe Triple P brochure en een vouwspel, het Triple P origami. Met dit spel, dat jong en oud wel kent, kunnen kinderen en ouders samen activiteiten afspreken en plezierig samenspelen.

Triple P, betrouwbaar opvoedingsadvies
Triple P is een opvoedingsondersteunend programma voor ouders. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie beveelt het programma aan. Ouders kunnen lezingen en groepsprogramma's volgen en/of gericht advies vragen aan de meer dan 500 opgeleide Triple P medewerkers.

Algemene informatie over Triple P
www.triplep.be en www.provant.be/triplep

Praktische info
wanneer:
Woensdagmiddag 20 mei van 13 uur tot 17 uur
waar:
Centraal station Antwerpen

Algemeen perscontact Triple P:
Ingrid Tiggelovend, gsm 0486-67 83 99 en ingrid.tiggelovend@welzijn.provant.be

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Marc Wellens, gedeputeerde voor welzijn, tel. 03 240 52 48