NOVA

18-05-2009

Groot-Brittannië in ban van declaratie-affaire
Britse parlementariërs blijken buitengewoon inventief in het declareren van hun kosten voor de inrichting van hun tweede huis. Voor het eerst in meer dan 300 jaar hebben leden van het Britse Lagerhuis nu een motie van wantrouwen ingediend tegen de voorzitter van het Britse parlement, omdat hij steevast weigerde de soepele declaratieregelingen te verbeteren. NOVA spreekt met de Britse parlementariër Norman Baker.

Obama versus de Amerikaanse wapenlobby
President Obama is nog steeds uitzonderlijk populair. Maar de tegenstand is aan het verharden. Volgens rechts Amerika is Obama niet alleen een socialist, maar is hij ook van plan om de Amerikaanse burgers te ontwapenen. Het gerucht heeft geleid tot een ongekende stijging in de verkoop van alle soorten wapens en munitie. Correspondent Willem Lust doet verslag.

Vaker verwarring bij rechtszaken
Wetenschappelijk deskundigen moeten duidelijkheid geven in de rechtszaal, maar steeds vaker zorgen ze juist voor verwarring. Zoals in de Puttense moordzaak, die momenteel weer onder de rechter is. Ook daarin lijken twijfels te ontstaan, terwijl de zaak vorig jaar voor iedereen opgelost leek. In NOVA een verslag over de steeds ingewikkelder geworden rechtsgang.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)
Gevecht tegen een onzichtbare vijand

Britse parlementariërs blijken zeer inventief in het declareren van hun kosten voor de inrichting van hun tweede huis en declareerden zelfs zaken als hondenvoer, porno tuinspullen en een kroonluchter. Nederlandse parlementariërs zouden dat nooit doen. OP TV
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht
http://www.novatv.nl