Gemeente Tilburg

Nummer 09281GO

Datum 18 mei 2009

Aanleg verkeersdrempels St. Oloflaan Bij de gemeente Tilburg zijn klachten van bewoners binnengekomen over de snelheid van het verkeer in de St. Oloflaan. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente Tilburg de situatie in de wijk bekeken. Hieruit blijkt dat er inderdaad te hard wordt gereden en dat er op dit moment geen snelheidsremmende maatregelen aanwezig zijn.

Verkeersdrempels De gemeente Tilburg gaat daarom twee verkeersdrempels aanleggen in de St. Oloflaan. Dit is nodig om de snelheid van automobilisten te beperken en de verkeersveiligheid in de straat te vergroten. Om ervoor te zorgen dat de verkeersdrempels ook Žs avonds goed zichtbaar zijn, worden de drempels ter hoogte van twee lichtmasten aangebracht. Op de Bezoekadres achterkant van deze brief ziet u de locatie van de verkeersdrempels. Stadhuisplein 130

Planning Postadres Over twee weken worden de werkzaamheden ingepland bij een aannemer. De Postbus 90157 werkzaamheden duren ongeveer twee weken, afhankelijk van het weer. Voordat de 5000 LL Tilburg werkzaamheden starten, ontvangt u nog een bewonersbrief. Doorkiesnummer Meer informatie 013 542 88 63 Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Samir Azahaf, gebiedscoördinator, gebiedsteam West van de gemeente Tilburg. Hij is te bereiken www.tilburg.nl via telefoonnummer 013 - 542 88 63 of via email: samir.azahaf@tilburg.nl.

Pagina 1 van 1

---- --

Nummer 09277GO

Datum 18 mei 2009

Nieuwe en extra afvalbakken Besterdring Afvalbakken worden na de zomer geplaatst

De gemeente gaat binnenkort de huidige oranje afvalbakken op de Besterdring vervangen door dezelfde zwarte afvalbakken die onlangs op het vernieuwde Besterdplein zijn geplaatst. Ook komen er negen extra afvalbakken.

Terugdringen van zwerfafval Een paar jaar geleden heeft Stichting Nederland Schoon in samenwerking met de gemeente Tilburg, basisschool Den Bijstere en betrokken ondernemers een schoonmaakactie gehouden in de Besterd. Terugdringen van zwerfafval stond centraal Bezoekadres tijdens deze actie zodat de wijk schoon en veilig is. Stadhuisplein 130 Deze actie past goed in de koers van de gemeente en de betrokken ondernemers rond de Besterd. De gemeente besteedt in samenwerking met de ondernemers al geruime tijd Postadres aandacht aan de veiligheid, beheer en onderhoud van dit gebied. Postbus 90157 5000 LL Tilburg Nieuwe en extra afvalbakken Destijds heeft de Stichting Nederland Schoon op verzoek van verschillende ondernemers Doorkiesnummer op de Besterdring extra afvalbakken uitgedeeld. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste 013 542 85 58 afvalbakken goed worden gebruikt. De gemeente heeft in overleg met de Faxnummer winkeliersvereniging besloten om de lijn van het onlangs opgeknapte Besterdplein door te 013 542 88 25 trekken. Daarom worden de huidige oranje afvalbakken vervangen door dezelfde nieuwe zwarte afvalbakken zoals geplaatst op het nieuwe Besterdplein. Ook komen er negen extra afvalbakken.

Meer informatie Hebt u nog vragen of opmerkingen over deze brief, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met Fleur Hubregtse, gebiedscoördinator van Gebiedsteam Oude stad van de gemeente Tilburg. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 85 58 of via emailadres fleur.hubregtse@tilburg.nl