Ingezonden persbericht


Persbericht VVD-Bodegraven:

Een Bodegraafs geluid in het Europese Parlement.

Het was afgelopen donderdag een gezellige drukte tijdens het politiek café van de VVD-Bodegraven.

Als gastsprekers waren uitgenodigd: Jeanine Hennis-Plasschaert (nummer 2 van de VVD-lijst, zij is van oorsprong Bodegraafse) en heeft nu dus eigenlijk een thuiswedstrijd, Floor Vermeulen (Statenlid Zuid-Holland, hij komt van oorsprong uit buurgemeente Boskoop) en Wim Bruins (fractievoorzitter VVD-Bodegraven)

Aan de hand van een 3-tal stellingen werd er stevig gediscussieerd. Het bleek erg interessant om Jeanine op bezoek te hebben. Zij zit sinds 2004 in het Europees Parlement. Jeanine bleek een kritische Europarlementariër te zijn: "Het succes van Europa is het succes van de liberale markt. Het levert iedere Nederlander, van baby tot oudere, naar schatting ¤ 2.000,- per jaar op! De Europese interne markt is van groot belang voor het handelsland Nederland. Wel is het van belang dat het Europese Parlement zich blijft beperken tot haar kerntaken."

Statenlid Floor Vermeulen kon zich daar in vinden: "Wat in Brussel wordt besloten heeft direct invloed op de provincie Zuid Holland. Met Jeanine in het Europese Parlement worden ook Bodegraven en Zuid-Holland goed vertegenwoordigd. Mensen mogen daar bij de komende Europese verkiezingen best rekening mee houden."

Wim Bruin riep de kiezer op om te gaan stemmen op 4 juni: "Ga vooral stemmen. Doe het!! Europa is veel belangrijker dan menigeen denkt. Uw stem telt!! Zeker als u bedenkt dat het opkomstpercentage voor deze verkiezingen meestal niet zo hoog is, zal de invloed van elke extra stem een grotere waarde hebben."

Na afloop werd er nog lang nagepraat onder het genot van een drankje en een hapje.

Wilt u eens wat meer weten over het "Brusselse werk" van onze Jeanine uit Bodegraven, kijk dan eens op haar site: www.jeanineineuropa.nl of op www.vvd-bodegraven.nl.

Op de internetpagina van VVD-Bodegraven is deze keer een peiling die uiteraard in het kader staat van de naderende Europese verkiezingen: 'Ik ben blij dat ik mag stemmen voor het Europese Parlement'. Bezoekers van de site worden van harte uitgenodigd om hun mening te geven.

Einde persbericht.

Noot,