Ingezonden persbericht


Leiden, 18 mei 2009

Zoenend stel op Streetview Nederland gevonden!
Na negen jaar eindelijk samenwonen reden van de lange zoen.

Het 'zoenende stel' dat vorige week de verkiezing voor meest opvallende Street View van Nederland won heeft zich bij streetviewnederland.nl gemeld. Martijn en Marise uit Amsterdam werden herkend door een aantal van hun vrienden nadat de foto's van hun kus op diverse websites en kranten verscheen. "Ondanks onze vermomming werden we door tal van onze vrienden herkend", aldus Marise. Als bewijs dat zij het echt zijn leverde het stel een iets minder vermomde foto uit London aan.

Martijn en Marise hadden helemaal niks door dat ze meerdere malen door Google op de foto werden gezet; "We hadden net gehoord dat het huis in Amsterdam door ging en dat we na 9 jaar eindelijk gingen samenwonen, we hebben eigenlijk de hele dag staan zoenen". De twee vinden het geen enkel probleem dat ze door Google op de foto zijn gezet: "Wij hebben helemaal niks te verbergen dus we tijdens het diner dat jullie ons hebben aangeboden een Google auto zien langs komen dan zullen we zeker zwaaien".

De website www.streetviewnederland.nl een product van SWIS uit Leiden verzamelt grappige, opvallende en rare Google Maps Street Views. Mensen kunnen links aanmelden en bezoekers kunnen op aangemelde links stemmen. In de anderhalve maand dat de site nu bestaat ontving streetview Nederland ruim 350 inzendingen.



Ingezonden persbericht