Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Milieudossier De With binnenkort gesloten

De gemeente Montfoort heeft begin mei jl. met de gebroeders De With afspraken gemaakt over de beëindiging van hun bedrijfsvoering aan de Nieuwe Zandweg 23 in Linschoten. Daarmee voldoet De With aan de milieuvergunning en komt een einde aan de stankoverlast voor de direct omwonenden.

De With naar Hoogezand

Met de aankoop door De With van een boerderij in Hoogezand, is nu een locatie beschikbaar gekomen waar de huidige veestapel naar toe kan worden verplaatst. Deze wordt op zo kort mogelijke termijn afgebouwd en overgebracht naar Hoogezand. Naar verwachting zal dit medio juni a.s. het geval zijn. Afgesproken is dat in ieder geval per 1 juli 2009 zal worden voldaan aan de milieuvergunning.

Woningen

Phanos wil de boerderij in Linschoten op zo kort mogelijke termijn laten slopen om vervolgens op deze locatie twee vrijstaande woningen te realiseren.

Consequente handhaving milieueisen

Deze afspraken komen voort uit regelmatig overleg tussen de gemeente en de gebroeders De With gedurende de afgelopen vier maanden. Tijdens deze periode is de handhaving met dwangsommen consequent doorgezet en heeft de milieudienst regelmatig controles uitgevoerd. Deze handhaving zal worden doorgezet tot de datum waarop wordt voldaan aan de milieuvergunning.

Noot voor de redactie/