Simac Techniek NV

Simal Beheer zet voorgenomen openbaar bod op Simac Techniek van EUR 1,75 per aandeel niet door

Met referentie naar het persbericht van Simac Techniek NV ("Simac") van 20 april 2009 kondigen Simac en Simal Beheer BV ("Simal") gezamenlijk aan dat Simal het voorgenomen openbaar bod op alle geplaatste gewone aandelen in het kapitaal van Simac (het "Bod") niet door zal zetten en dat Simal geen aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht zal indienen bij de Autoriteit Financiële Markten.
Simal was voornemens om door middel van het uitbrengen van het Bod de beursnotering van Simac aan Euronext Amsterdam te beëindigen. Zowel Simal als Simac zijn van mening dat Simac op termijn niet gebaat is bij een beursnotering. De beursnotering van Simac heeft slechts beperkte toegevoegde waarde in het licht van het profiel van de onderneming en de dominante zeggenschapspositie van grootaandeelhouder Simal. Tevens gaat de beursnotering gepaard met relatief hoge kosten voor Simac.
Fundamentele uitgangspunten van het Bod waren (i) dat het Bod geen nadelige gevolgen zou hebben voor de belanghebbenden van Simac waaronder de medewerkers, de klanten, de leveranciers en haar aandeelhouders en (ii) dat de financiering van een eventueel bod na gestanddoening daarvan Simac en haar grootaandeelhouder Simal niet zouden beperken in de bedrijfsvoering.
Sinds de aankondiging van het voornemen het Bod uit te brengen hebben Simac en Simal van verschillende aandeelhouders van Simac vernomen dat de voorgenomen biedprijs van EUR 1,75 per gewoon aandeel in het kapitaal van Simac door hen momenteel als te laag wordt beschouwd en dat zij niet voornemens zijn om hun aandelen aan te melden onder het Bod. Simal is van mening dat een bod gebaseerd op een biedprijs van EUR 1,75 per gewoon aandeel een faire waardering is van de huidige onderneming. Daarnaast is verhoging van de biedprijs onwenselijk voor de schuldpositie van de combinatie van Simac en Simal en daarmee niet in het belang van Simac, haar medewerkers, klanten en leveranciers.
Tevens maakt Simal bekend dat zij het voornemen heeft om haar grote betrokkenheid bij Simac verder uit te breiden en te intensiveren. Om dit te bereiken overweegt Simal om in regelmatig beursverkeer aangeboden gewone aandelen Simac uit de markt te nemen. Zij zal dit vanzelfsprekend doen in overeenstemming met geldende wet- en regelgeving, in het bijzonder toepasselijke voorkenniswetgeving.

Disclaimer en mededelingen omtrent toekomstverwachtingen

Dit bericht is geen aanbod noch vormt het een onderdeel van een aanbod tot koop of verkoop van of inschrijving op enige effecten van Simac.
Dit bericht bevat mededelingen die betrekking hebben op de toekomst en die risico's en onzekerheden inhouden. Hoewel Simal en Simac van mening zijn dat de verwachtingen die in dergelijke mededelingen worden weerspiegeld gebaseerd zijn op redelijke veronderstellingen, kan zowel Simal als Simac geen zekerheid bieden dat dergelijke toekomstverwachtingen worden verwezenlijkt of juist (blijken) zijn. Derhalve wordt geen garantie gegeven dat dergelijke toekomstverwachtingen ook zullen worden verwezenlijkt of in de toekomst juist zullen (blijken te) zijn. Dergelijke op de toekomst gerichte mededelingen dienen te worden beoordeeld in de wetenschap van het feit dat de werkelijke gebeurtenissen of resultaten in belangrijke mate kunnen afwijken van de genoemde verwachtingen als gevolg van onder meer politieke, economische of juridische veranderingen in de markten en omgeving waarin Simal en/of Simac actief zijn, alsmede van algemene zakelijke ontwikkelingen of risico's die inherent zijn aan de ondernemingen van Simal en Simac. Simal en Simac aanvaarden geen verplichting om publiekelijk enige op de toekomst gerichte mededeling of informatie aan te vullen of bij te stellen behalve daar waar dit door de wet of een toezichthouder wordt vereist.

Veldhoven, 18 mei 2009
Simac Techniek NV Simal Beheer BV Raad van Commissarissen Het Bestuur Raad van Bestuur

Dit is een gezamenlijke openbare mededeling van Simac Techniek NV ("Simac") en Simal Beheer BV ("Simal") ingevolge artikel 7 lid 1 sub a van het Besluit openbare biedingen Wft. Dit is geen openbare mededeling dat een openbaar bod wordt uitgebracht op aandelen in het kapitaal van Simac. Niet voor vrijgave, publicatie of distributie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Canada of Japan.


---

Noot voor de redactie (