Ministerie van Economische Zaken

Van der Hoeven ingenomen met voorgenomen R&D-investering in Nederland

18 mei 2009 | nieuwsbericht | Innovatieprogramma's

Minister Van der Hoeven is ingenomen met het voornemen van Danone om haar onderzoeksactiviteiten te bundelen op een nieuwe locatie in Utrecht.

De Franse zuivelproducent is van plan om flink te investeren in de versterking van haar Research & Development expertise in gespecialiseerde voeding. Het bedrijf wil haar Nederlandse Onderzoek- en Ontwikkelingsactiviteiten samenbrengen in een nieuw innovatiecentrum voor R&D in Utrecht. De opening van het nieuwe centrum staat gepland voor 2012.

Wetenschappelijk voedingsonderzoek

Danone wil, als expert in wetenschappelijk voedingsonderzoek, haar positie op innovatie en leiderschap op dit vlak verder uitbouwen. De meeste van de R&D-activiteiten op het gebied van gespecialiseerde voeding vinden al in Nederland plaats, op de locaties in Wageningen, Zoetermeer, Cuijk en Schiphol.

Vestigingsklimaat

Volgens Van der Hoeven onderstreept de beslissing van Danone dat Nederland een goed vestigingsklimaat heeft voor buitenlandse bedrijven en versterkt het de positie van Nederland als kennisland. Daarnaast toont de komst van het nieuwe innovatiecentrum aan dat Nederland een aantrekkelijke, zeer concurrerende, internationale omgeving biedt voor R&D en innovatie. ´Wanneer het nieuwe innovatiecentrum in 2012 opent, zal het een boegbeeld zijn voor Nederland en de regio. Mijn ministerie en in het bijzonder het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) zullen Danone graag ondersteunen in de periode tot 2012 en daarna´.