Ingezonden persbericht

Wateringen, 18 mei 2009

Crimson Sky wint derde voorronde Waterproof 2009

De derde voorronde van de bandcompetitie Waterproof 2009 op zaterdag 16 mei in Nederland 3 in Wateringen was een groot succes. Drie zeer goede bands met goede performances, welke eigenlijk finale waardig waren, maakten het voor de jury moeilijk om te kiezen. Dit keer was de telling van de jury en het publiek niet unaniem, maar ze waren het allemaal wel eens met de uitslag dat de band Crimson Sky door gaat naar de finale op 13 juni. De uiteindelijke winnaar van Waterproof speelt zaterdag 8 augustus tijdens Waterpop in het Hofpark in Wateringen.

De avond begon met de eigenzinnige powerpoprock van Crimson Sky. De band met een erg goede zangeres en veel interactie met het publiek heeft een goed optreden neergezet. De gitaarsolo's kwamen niet helemaal tot hun recht, maar de opbouw van de set vond de jury erg verrassend. De stevige no-nonsense pure rock muziek van Headblow volgde, zij hadden erg veel fans meegenomen en waren daarmee de absolute publieksfavoriet. Op het podium stond een leuke, Westlandse band waarbij de techniek niet helemaal perfect was, maar de band straalde energie en veel plezier uit. Het was voor Allison bijzonder moeilijk om na de publieksfavoriet te spelen met hun eigen sound, welke uitkomt in een gebied tussen alternative en rock. De doordachte nummers met een vol geluid kwamen goed over, de tweede stem was enigszins overbodig, maar ze zetten een goede set neer met prima techniek.
Al met al een fijne Waterproof avond, waarbij Crimson Sky door onder andere de goede performance en zang doorstroomt naar de finale.

Op zaterdag 13 juni nemen Crimson Sky, Annatar en Spawnkill het op tegen de winnaar van de laatste voorronde op zaterdag 23 mei met: Coco Bowles, Neree en Unzip the Catfish. De presentatie van de finale is in handen van WOS DJ Rob Kemperman.

De 32e editie van het gratis toegankelijke festival Waterpop is zaterdag 8 augustus 2009. Van 13.00 tot 23.00 uur is er in het Hofpark te Wateringen live muziek, de festival markt, theateracts en verschillende kinderactiviteiten.

---

Fotograaf: Jasper Bakker