Waterschap Dommel

Malpie

19 mei Informatiebijeenkomst NNP De Malpie

Publicatiedatum : 28 april 2009

Natte Natuurparel De Malpie

Het gebied De Malpie is door de provincie Noord-Brabant aangewezen als `Natte Natuurparel'. De waardevolle natuur in het gebied de Malpie is afhankelijk van de grondwaterstand, en deze is nu vaak niet optimaal. Ook voor de vennen in dit gebied liggen er kansen om de situatie te verbeteren.

Wensen en ideeën

Op 25 november 2008 is in het Dorpshuis het eerste voorstel voor het inrichtingsplan tijdens een informatiemarkt gepresenteerd. Deze avond is met de streek van gedachten gewisseld over wensen en ideeën voor verbetering van de inrichting van De Malpie. Die wensen en ideeën zijn door de projectpartners Waterschap De Dommel, gemeente Valkenswaard, Natuurmonumenten en provincie Noord-Brabant zoveel mogelijk meegenomen. Het resultaat is een aangepast inrichtingsontwerp.

Informatiemarkt

De informatiemarkt zal worden gehouden op camping De Dommelvallei, Schafterdijk 9 in Borkel en Schaft. De bijeenkomst bestaat uit twee gelijke programmablokken die om 16.00 uur en 19.00uur beginnen. Er wordt gestart met een presentatie van 30 minuten door het waterschap. Vervolgens is er voor de belangstellenden de mogelijkheid om tekeningen te bekijken en in gesprek te gaan met de projectorganisatie bij de verschillende informatiestands.