Rathenau Instituut


`Spinoza te Paard' over Neanderthalers

De grenzen van wat we kennen en weten, dat is het onderwerp van Spinoza te Paard. In deze serie bijeenkomsten in het Paard van Troje gaan winnaars van de Spinozapremie maandelijks in op diverse onderwerpen. Dinsdag 19 mei a.s. volgt een nieuwe editie met Wil Roebroeks over Neanderthalers. Spinoza te Paard wordt gepresenteerd door Christian van 't Hof van het Rathenau Instituut.

Wil Roebroeks vertelt ons hoe onze voorouders en de Neanderthalers leefden. Roebroeks is hoogleraar Archeologie van de Oude Steentijd aan de Universiteit Leiden. Hij heeft internationaal naam verworven met onderzoek naar de archeologie van vroege mensachtigen. Op dit moment doet hij veldwerk naar sporen van de vroegste bewoners van Europa.

Over Spinoza te Paard
Onder het motto Ongehoorde Kennis verkennen winnaars van de Spinozapremie maandelijks in het Haagse poppodium Paard van Troje met het publiek de grenzen van wat we kennen en weten. Samen met Het Paard van Troje, NRC Next en Rathenau Instituut, organiseert NWO iedere derde dinsdag van de maand Spinoza te Paard.

Kaarten
Kaarten voor de Spinoza-avonden zijn voor EUR 8,50 te bestellen bij het Paard van Troje. De zaal gaat open om 19.30 uur. Spinoza te Paard begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

* Meer over Spinoza te Paard (website NWO)
* Bekijk videoregistraties van eerdere bijeenkomsten (website NWO)