Erasmus Universiteit Rotterdam

Rotterdamsch Leeskabinet bestaat 150 jaar

Datum
Van: 19 mei 2009 15:00
Tot: 19 mei 2009 19:00

---

Locatie:
Woudestein, aula

Toelichting
Het Rotterdamsch Leeskabinet viert op 19 mei 2009 het 150-jarige bestaan met jubileumbijeenkomst 'Grenzeloos lezen'. Met onder meer Kader Abdolah.

Jubileumbijeenkomst 'Grenzeloos lezen' met Kader Abdolah

Het Rotterdamsch Leeskabinet, de vereningsbibliotheek die gelieerd is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, bestaat dit jaar 150 jaar. Het Leeskabinet viert tevens 40 jaar samenwerking met de NEH/Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens de jubileumbijeenkomst 'Grenzeloos lezen' op dinsdag 19 mei 2009 spreekt de Iraanse auteur Kader Abdolah de feestrede uit. De Rotterdamse stadsdichter Jana Beranova verzorgt de poëtische intermezzi en presenteert het speciaal voor het Leeskabinet geschreven jubileumgedicht.

De Vereniging Rotterdamsch Leeskabinet werd opgericht in 1859. In de praktijk zorgt de vereniging voor het behoud en de uitbreiding van de boekencollectie van het Rotterdamsch Leeskabinet, een collectie die deel uitmaakt van het Rotterdamse culturele erfgoed. Bovendien organiseert de vereniging lezingen en overige activiteiten op het gebied van letterkunde, cultuur en geschiedenis. Hiermee speelt de vereniging binnen Rotterdam al bijna 150 jaar een onafhankelijke rol bij de kennisoverdracht op het gebied van cultuur en wetenschap. De collectie omvat romans, geschiedenis, kunst, biografieën, wijsbegeerte en theologie. Ook andere gebieden (o.a. detectives en reisgidsen) worden verzameld.