Gemeente Utrecht

PERSBERICHT

7 mei 2009

Raadsleden bezoeken wijk West in Utrecht: jongerenwerk in de wijk

Leden van de gemeenteraad bezoeken op dinsdag 19 mei a.s. de wijk West. De raadsleden maken kennis met organisaties die in West projecten en activiteiten aanbieden aan jongeren in de wijk of samen met jongeren activiteiten organiseren. Het programma vindt plaats tussen 19.30-22.30 uur en start bij buurthuis Don Bosco Spirit, Abel Tasmanstraat 88.

De gemeenteraad wil graag weten wat er leeft in de Utrechtse wijken. Daarom gaat de raad twee keer per jaar in ieder van de tien wijken op bezoek. Op 19 mei kunnen de raadsleden van bewoners en professionals die zich bezighouden met jongeren horen wat er speelt binnen het jongerenwerk in de wijk West.

De raadsleden bezoeken buurthuis Don Bosco Spirit, kunst- en cultuurcentrum Het Wilde Westen, jongerencentrum ULU en jongerencentrum Westside (Portes). Deze organisaties geven een korte toelichting op hoe zij vanuit heel verschillende mogelijkheden invulling geven aan het jongerenwerk, wat hun doelgroep is en waar de kansen en beperkingen liggen van hun aanbod voor jongeren. De locatiebezoeken worden afgesloten met een plenair gesprek met raadsleden, bewoners en deelnemende organisaties over het jongerenwerk in West.

De raadsleden bezoeken de locaties per fiets en bewoners zijn van harte uitgenodigd met hen mee te fietsen.

Programma

19.30 uur: welkom en toelichting op de bijeenkomst

19.40 uur: buurthuis Don Bosco Spirit (www.donboscospirit.nl)

20.15 uur: kunst- en cultuurcentrum Het Wilde Westen (www.hetwildewesten.nl )

20.50 uur: Jongerencentrum Ulu (www.jculu.nl)

21.25 uur: Jongerencentrum Westside (Portes) (www.portes.nl/west/jeugd/10+)

22.00 uur: in gesprek over jongerenwerk in wijk West

22.30 uur: afsluiting en informele ontmoeting




Gemeente Utrecht