Gemeente Papendrecht

8 mei 2009

Wmo-adviesraad bespreekt Wmo-prestaties gemeente De Wmo-adviesraad bespreekt dinsdag 19 mei onder meer een voortgangsrapportage over de prestatievelden 7, 8 en 9 van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Bekeken wordt in hoeverre de gemeente Papendrecht voldoet aan de doelstellingen die in de beleidsnota "Mensen doen meer" staan.
De (openbare) vergadering van 19 mei begint om 14.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis. De agenda en bijlagen voor de vergadering van 19 mei liggen vanaf woensdag 13 mei ter inzage op de leestafel in de hal van het gemeentehuis.

Voor meer informatie over agenda en verslagen van de Wmo adviesraad kunt u de website van de gemeente Papendrecht ( www.papendrecht.nl) raadplegen. De Wmo-adviesraad adviseert de gemeente Papendrecht over onderwerpen die vallen onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Inwoners van Papendrecht en/of instellingen die hun zienswijze willen geven over onderwerpen die al dan niet op de agenda staan, kunnen spreekrecht aan vragen. Dit spreekrecht kan tot tien minuten voor aanvang van de vergadering bij de ambtelijk secretaris van de adviesraad worden aangevraagd onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en onderwerp waarover u wilt inspreken.

Als u de vergadering wilt bijwonen, dient u zich minimaal 3 werkdagen voor de vergadering te melden bij de ambtelijk secretaris van de Wmo adviesraad. Dit kan telefonisch via nummer 6418911, vragen naar Paula van de Winckel of per mail p.vdwinckel@papendrecht.nl.

Bloemenbuurt feest
Zaterdag 23 mei geeft de Bloemenbuurt een groots gratis buurtfeest. Van de Veerweg tot aan de nieuwe woningen in het Vijverpark en van de Lange Tiendweg tot aan de Vrijheer van Eslaan, iedereen is welkom. Woon je niet in de Bloemenbuurt en ben je wel nieuwsgierig: kom gerust een kijkje nemen.
De Bloemenbuurt is enorm gegroeid en telt inmiddels bijna 1200 huishoudens. Een aantal bewoners vond het daarom tijd om samen iets gezelligs te doen en elkaar (nog) beter te leren kennen. Wijkplatform Kraaihoek/Middenpolder zorgt, samen met de gemeente Papendrecht, voor de organisatie.

Het feest is van 16.00 tot 23.00 uur in de Pioenstraat. Er is heel veel te doen:

* De brassband Tripple-B zorgt om klokslag 16.00 uur dat iedereen weet dat het feest gaat beginnen

* Ondernemers uit de Bloemenbuurt verkopen in de Pioenstraat exotische gerechten

* Presentator Germaine kletst alles aan elkaar
* Er zijn springkussens, je kunt je prachtig laten schminken, spelletjes doen, maar er zijn ook veel optredens:
* De Darbouka boys trommelen weer héél anders dan Tripple B, en
* Roy Macintosh geeft een inspirerende trommelworkshop
* Iedereen, jong en oud, kan deelnemen aan de worlshop salsadansen
* Tussen het publiek loopt een goochelaar en als je even wilt uitrusten kun je een karikatuurschets van jezelf laten maken, of samen breeduit op de schets

* DJ Ibby-J gaat het laatste uur helemaal los en sluit het feest om 23.00 uur af

* En, als klap op de vuurpijl: de toegang is gratis!

Parkeerautomaten De Meent gerepareerd
Sinds woensdag 6 mei kan er weer betaald worden bij alle betaalautomaten in parkeergarage De Meent. De schade die inbrekers in de nacht van 27 op 28 maart 2008 hebben aangebracht aan de binnenzijde van de betaalautomaten is hersteld. Door de inbraak en de daarbij aangebrachte vernieling van de apparatuur kon er de afgelopen periode maar bij één betaalautomaat het parkeergeld worden betaald. Da t veroorzaakte op drukke momenten helaas veel wachttijd. Dat is nu gelukkig voorbij. Onze excuses voor de eventuele overlast die u heeft ondervonden.

Leerlingen `Kofschip Zuidkil' naar landelijke Cruyff Court finales Het jongensteam van basisschool 't Kofschip, locatie Zuidkil, heeft een plek bemachtigd in de landelijke finale van de Cruyff Courts Kampioenen 6 vs. 6. De finale wordt gespeeld op woensdagmiddag 27 mei in en rond het Olympisch Stadion in Amsterdam.
Het Papendrechtse teamCruyff Court 6 vs. 6 bestaat uit: Thomas Bingley, Jim Ruiz, Brian Bakker, Jessy Verdooren, Dion de Heer, Nick Visser en Luuk Bouw. Zij wonnen woensdag 15 april al de regiofinale in Rotterdam.

____________