Gemeente Enschede

Informatiebijeenkomst reclamebelasting en ondernemersfondsdinsdag 19 mei.

In haar vergadering van 12 januari 2009 heeft de gemeenteraad besloten tot de invoering van reclamebelasting in de gemeente Enschede en de oprichting van een Stichting Ondernemersfonds. De reclamebelasting zal worden geheven over "alle openbare aankondigingen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg". De opbrengst van de reclamebelasting gaat voor de helft naar de gemeente. De andere helft komt ten goede aan de nieuw op te richten Stichting Ondernemersfonds Enschede. Op dinsdag 19 mei organiseert de gemeente Enschede in samenwerking met MKB Enschede en Federatie Centrumondernemers Enschede (FCE) een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zal de reclamebelasting nader worden toegelicht en zal informatie worden gegeven over de doelstellingen en mogelijke opzet van het ondernemersfonds.
Enschedese ondernemers worden hierbij uitgenodigd om voor de bijeenkomst. Datum: 19 mei 2009, aanvang 16.00 uur, locatie: Conferentiehotel Drienerburght, Drienerlolaan 5, Enschede.

Programma:

- Vanaf 15.30 uur ontvangst

- Inleiding door wethouder Jeroen Goudt;

- Hoe steekt de Enschedese reclamebelasting in elkaar? Toelichting door dhr. Edwin Borghols van bureau Legitiem;

- Ondernemersfonds Enschede. Waarom en hoe? Toelichting door Geert Haisma (MKB Enschede) en Ronald Scholten (FCE);
- Vragen en discussie

- Presentatie `Hallo', de zakelijke community voor ondernemers (door de Kamer van Koophandel);

- Afsluiting

Wij verzoeken u vriendelijk uw komst vooraf aan te melden via e-mail bij: n.oudeluttikhuis-roelofs@enschede.nl. Voor vragen kunt u bellen met mevrouw Oude Luttikhuis-Roelofs, telefoon: 053-4818207.

Geplaatst: 11 mei 2009.

11 mei 2009