Technische Universiteit Eindhoven

Bekendmaking eerste TU/e-High Potential Research Programs

Geplaatst: 12 mei, 2009

Dinsdagmiddag 19 mei maakt rector magnificus Hans van Duijn van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) in de filmzaal van de Zwarte Doos de eerste vier High Potential Research Programs bekend. Vervolgens presenteren de programmaleiders hun plannen. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen.

Foto: Bart van Overbeeke

De nieuwe onderzoeksprogrammas krijgen elk gedurende vier jaar een subsidie van 250.000 euro per jaar. Met hulp daarvan moeten zij zich zodanig ontwikkelen dat ze een nationale en waar mogelijk internationale positie verwerven en zo een duidelijke bijdrage kunnen leveren aan de onderzoeksprofilering van de TU/e. De bijeenkomst start om 15.30 uur en wordt vanaf 17.00 uur afgesloten met een receptie in de lounge van de Zwarte Doos.

Voor de TU/e zijn de High Potential Research Programs een nieuwe manier om vernieuwende en risicovolle multidisciplinaire onderzoeksprogrammas van bij voorkeur jonge hoogleraren en uhds te stimuleren. De programmas bieden goede mogelijkheden voor wetenschappelijke vernieuwing en moeten op termijn het verwerven van externe fondsen mogelijk maken, evenals deelname in externe onderzoeks- en innovatieprogramma's. Elk initiatief moet voldoende massa hebben om wetenschappelijk uit te kunnen blinken en op termijn tot innovatieve toepassingen te leiden.

Welke vier onderwerpen de subsidies krijgen wordt 19 mei tevens bekendgemaakt op www.tue.nl.